مجید گودرزی

مجید گودرزی، کارشناس حوزه مسکن می‌گوید: سرمایه‌گذاران تمایلی به سرمایه‌گذاری در بازار مسکن به دلیل رکود، نقدشوندگی و بازدهی پایین ندارند و انتظار نمی‌رود وضعیت بازار مسکن در سال جاری تغییر کند. از طرفی جبران عقب ماندگی قیمت‌ها در بازار ملک با بازارهای موازی منجر به آشفتگی بیشتر شرایط این بازار می‌شود.

به گزارش خبرنگار ایراسین، ۱۴۰۳ برای بازیگران بازار مسکن سال چندان مطلوبی نبود. بازار ملک در طول سال گذشته دچار رکود تورمی شد و از افزایش قیمت‌ها در مقایسه با بازارهای موازی از جمله طلا، سکه، ارز و… جا ماند. معامله‌گران در بازار مسکن از کاهش سرمایه‌گذاری در این بازار طی ۱۲ ماه گذشته می‌گویند و مدعی‌اند سرمایه‌ها به سمت بازار طلا و ارز حرکت می‌کند. با این حال آیا بازار مسکن عقب‌ماندگی خود را نسبت به بازارهای موازی در سال ۱۴۰۴ جبران می‌کند و رونق به این بازار بازمی‌گردد؟

مجید گودرزی، کارشناس حوزه مسکن در پاسخ به این سوال به خبرنگار ایراسین می‌گوید: بازار مسکن تورم خود را طی سال‌های گذشته پیش‌خور کرد و جهش قیمتی شدیدی را تجربه نمود. از این رو سرمایه‌ها به سمت این بازار حرکت نمی‌کند. همچنین نوسانات شدید قیمت‌ها در بازارهای موازی با مسکن مانند دلار، طلا و سکه بر کاهش سرمایه‌گذاری در این بازار تأثیر گذار است.

گودرزی ادامه می‌دهد: واقعیت امر این است که سرمایه‌گذاران تمایلی به سرمایه‌گذاری در بازار ملک به دلیل رکود، نقدشوندگی و بازدهی پایین ندارند و انتظار نمی‌رود وضعیت بازار مسکن در سال جاری با تداوم این شرایط تغییر کند.

این کارشناس بازار مسکن با اشاره به وجود ارتباط معناداری بین بازار ارز و مسکن اظهار می‌کند: اگرچه ارتباط معناداری بین بازار ارز و مسکن وجود دارد. ولی جبران عقب ماندگی قیمت‌ها در بازار ملک نسبت به بازار ارز منجر به آشفتگی بیشتر شرایط بازار مسکن می‌شود. به بیان ساده‌تر افزایش قیمت‌ها در بازار مسکن در شرایط فعلی سبب فلج شدن این بازار می‌شود. علاوه بر جبران عقب ماندگی قیمت‌ها در بازار ملک به نفع فعالان صنعت ساختمان نیست.

قیمت‌ها در بازار مسکن واقعی نیست

این کارشناس حوزه مسکن معتقد است قیمت‌ها در بازار ملک کاذب بوده و مصرف‌کنندگان واقعی توان خرید آپارتمان با قیمت‌های بالا را ندارند. گودرزی در این رابطه بیان می‌دارد: قیمت‌های فعلی در بازار مسکن واقعی نبوده و کاذب است. این مسئله باعث شده تقاضا در این بازار به صفر برسد و حتی خانه اولی‌ها قادر به خرید ملک نیستند، برای مثال اگر خانواده‌ای تمام درآمد خود را پس‌انداز کند، در خوشبینانه‌ترین حالت ممکن با فرض ثابت ماندن قیمت‌ها قادر به خرید یک آپارتمان ساده و نقلی پس از ۵۰ تا ۱۰۰ سال باتوجه به منطقه مکانی آن ملک است. لذا مصرف‌کنندگان واقعی و خانه اولی‌ها نیز باتوجه به طولانی شدن دوره خانه‌دار شدن، سرمایه‌های خرد خود را به بازارهای موازی انتقال می‌دهد.

در انتها این کارشناس بازار مسکن تاکید می‌کند: تداوم رکود در بازار مسکن طی سال ۱۴۰۴ به نفع بازار و بازیگران آن نبوده و بخش بزرگی از فعالان این بخش در معرض ورشکستگی قرار می‌گیرند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 3 =