فولاد سبا

بهمن خلیلی مدیر ارشد بهره‌برداری شرکت فولاد و نورد سبا از ثبت سه رکورد روزانه پیاپی در آهن‌سازی این شرکت در نخستین روزهای سال سرمایه‌گذاری برای تولید خبر داد.

به گزارش خبرنگار فولاد، سه رکورد روزانه پیاپی تولید آهن اسفنجی در تاریخ‌های چهارم، پنجم و ششم فروردین‌ماه هم‌زمان با ایام ماه مبارک رمضان به ترتیب با ۵۰۷۱ تن، ۵۱۱۰ تن و ۵۱۵۳ تن در آهن‌سازی شرکت فولاد و نورد سبا به ثبت رسید. این در حالی است که رکورد قبلی در تاریخ هفتم شهریورماه سال گذشته به میزان ۵۰۴۸ تن محقق شده بود.

بهمن خلیلی، مدیر ارشد بهره‌برداری شرکت فولاد و نورد سبا، معتقد است این رکوردها نشان‌دهنده عبور از سقف ظرفیت اسمی این واحد بدون محدودیت‌های گازی است که در نوع خود یک سرمایه‌گذاری برای تولید بیشتر محسوب می‌شود. در سال‌های گذشته، انجام بهینه‌سازی‌ها و انجام تعمیرات پویا با کمک نیروهای دانشی و فرهیخته واحد آهن‌سازی همراه با خبرگی اپراتورهای تولید باعث این افتخارآفرینی‌ها شد.

به گفته وی، تولید آهن اسفنجی باکیفیت به‌عنوان یک محصول میانی پیش‌نیاز تولید ذوب، تختال ریخته‌گری نازک و در نهایت کلاف گرم، مسیر را برای تولید حداکثری کلاف گرم به‌عنوان یک محصول استراتژیک هموار می‌سازد.

مدیر ارشد بهره‌برداری شرکت فولاد و نورد سبا در پایان از کارکنان پرتلاش امانی و پیمانکاران مربوطه، همچنین حمایت‌های مدیریت ارشد و سایر واحدهای پشتیبانی و ستاد در مجموعه تشکر و قدردانی کرد.

تولید روزانه ۵۱۵۳ تن آهن اسفنجی با حفظ کیفیت و بیش از ظرفیت طراحی، یک رکورد بی‌سابقه در کشور است

فرهاد رجبی، رئیس واحد آهن‌سازی شرکت فولاد و نورد سبا در این زمینه اظهار کرد: به لطف خداوند، در فروردین‌ماه سال جاری، کارکنان متعهد و پرتلاش این ناحیه، در واحد احیا مستقیم با همکاری واحدهای ذی‌ربط، توانستند چراغ رکوردهای پیاپی رادر سازمان روشن کنند. ثبت متوالی سه رکورد روزانه، در سه روز متوالی در واحد احیا مستقیم، مشخصاً نشان‌دهنده تخصص، دانش فنی و تلاش‌های بی‌وقفه کارکنان این واحد است.

وی ادامه داد: گذر از تولید روزانه ۵۱۵۳ تن آهن اسفنجی در این واحد با حفظ کیفیت مطلوب محصول و بیش از ظرفیت طراحی، یک رکورد روزانه بی‌سابقه در کشور در میان واحدهای احیا مستقیم به شمار می‌آید که دستاورد ارزشمندی برای صنعت فولاد کشور خواهد بود.

رئیس واحد آهن‌سازی شرکت فولاد و نورد سبا افزود: واحد احیا مستقیم سبا، با ثبت این رکورد روزانه و میزان تولید آهن اسفنجی، توانسته است ۱۵ درصد فراتر از ظرفیت تولید طراحی، گامی مؤثر در سال سرمایه‌گذاری برای تولید، در راستای خلق سود برای سازمان بردارد.

تولید حداکثری واحد احیا مستقیم در بهترین زمان ممکن در دستور کار قرار گرفت

احسان عباد، رئیس دفتر فنی تولید شرکت فولا و نورد سبا نیز در این زمینه توضیخ داد: استفاده حداکثری از ظرفیت تولید، ازجمله اهداف تمامی واحدهاست. ضمن اینکه همواره هم‌زمان با شروع سال، به دلیل تغییر فصل، تقریباً با کمترین محدودیت انرژی مواجهیم؛ ازاین‌رو تولید حداکثری واحد احیا مستقیم در بهترین زمان ممکن در دستور کار قرار گرفت. از نکات مهم در فرایند تولید این است که تأمین کمیت و کیفیت موردنظر فولادسازی مهم‌ترین مأموریت ناحیه آهن‌سازی محسوب می‌شود و برای دست‌یابی به این مهم، به کنترل تمام ورودی‌های موردنیاز تولید، اعم از گندله و آهن اسفنجی و رعایت دستورالعمل‌ها و گردش کارها نیاز است.

شناسایی عوامل مؤثر بر توقفات اضطراری و رفع آن‌ها

همچنین وحید فنایی قهنویه، شیفت فورمن تولید شرکت فولا و نورد سبا در این راستا اظهار کرد: تولید با حداکثر ظرفیت، در فرایندی بدون مخاطره و ایمن، توجه ویژه به دستورالعمل‌های عملیاتی، بازرسی‌های مدون و ویژه از فرایند تولید و تجهیزات، تلاش در زمینه شناسایی عوامل مؤثر بر توقفات اضطراری و رفع آن‌ها، از عوامل دست‌یابی به این رکوردهای متوالی و روزانه است.

اصلاح و بهینه‌سازی استانداردهای تعمیراتی

سید محمدرضا حسینی، کارشناس تعمیرات مکانیک آهن‌سازی شرکت فولا و نورد سبا در این زمینه گفت: تمام تلاش گروه تولید بر آن است تا در زمان‌هایی که محدودیت انرژی وجود ندارد حداکثر تولید را داشته باشند. پس بسیار مهم و ضروری است که تمامی تجهیزات با حداکثر ظرفیت آماده‌به‌کار و در مدار تولید باشند.

وی ادامه داد: بازرسی‌های مدون و به‌موقع و برنامه‌ریزی در راستای افزایش کیفی تعمیرات در زمان محدودیت انرژی و توقفات سالیانه واحد، بررسی توقفات اضطراری و انجام به‌موقع آنالیزهای خرابی، اصلاح و بهینه‌سازی استانداردهای تعمیراتی با توجه به اقدامات اصلاحی، نتایج آنالیزها، ازجمله عوامل مؤثر در دست‌یابی به این رکوردهای روزانه و متوالی است.

استفاده از تخصص و دانش فنی فرایندی در راستای افزایش بهره‌وری از تجهیزات

آرش نوروزی، کارشناس تولید آهن‌سازی شرکت فولا و نورد سبا نیز در این ارتباط تصریح کرد: بسیار مهم و ضروری است که در زمان‌هایی که محدودیت انرژی وجود ندارد، کارکنان واحد احیا با عزمی راسخ و با بیشترین توان، به تولید حداکثری با بهترین کیفیت دست یابند و این فرصت طلایی را برای شناسایی موانع تولید غنیمت شمرده و بتواند در زمان‌های محدودیت انرژی، موانع مربوطه را در توقفات رفع کنند.

وی گفت: دستیابی و کسب رکوردهای متوالی روزانه تولید در فروردین‌ماه سال جاری و عبور از ۵۱۵۳ تن تولید آهن اسفنجی روزانه در این واحد، حاصل تلاش، شناسایی، رفع محدودیت‌های تولید، ارائه راه‌حل‌ها، باور به تولید حداکثری و فراتر از ظرفیت طراحی با حفظ کیفیت محصول، استفاده از تخصص و دانش فنی فرایندی در راستای افزایش بهره‌وری از تجهیزات مگامدول، برنامه‌ریزی دقیق و انجام فعالیت‌هایی است که از چند ماه پیش آغاز و به‌طور کامل در جهت بهینه‌سازی و رفع موانع تولید در زمان‌های توقف واحد و محدودیت‌های انرژی صورت گرفت.

کارشناس تولید آهن‌سازی شرکت فولا و نورد سبا ابراز امیدواری کرد که با تأمین و افزایش کیفیت گندله ورودی به واحد احیا، نظیر استحکام، خردایش در حین فرایند و احیا، پخت کامل، دانه‌بندی مناسب و مطلوب، در رنج بودن میزان نرمه و… که سهم بسزا و چشمگیری در کمیت و کیفیت محصول تولیدی دارد، در آینده شاهد تثبیت رکوردهای صورت‌گرفته در میزان تولید و در نهایت جابه‌جایی و مرتفع شدن سقف این رکوردهای روزانه و ماهانه باشیم.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 16 =