احمد آقازاده، مدیرعامل شرکت صنایع معدنی و فولادی ستاره سیمین هرمز در حاشیه نشست نوروزی با سعید زرندی، مدیرعامل گروه فولاد مبارکه در دفتر تهران این شرکت در گفتگو با خبرنگار ایراسین با بیان اینکه شرکت ما یک شرکت پروژهمحور است که مجری طرح مجتمع فولادی است، اظهار کرد: اولین پروژه طرح مجتمع شامل یک واحد آهن اسفنجی با تکنولوژی PERED (Persian Reduction Extended Direct reduction) است که امکان تولید سه نوع محصول آهن اسفنجی سرد، گرم و HBI را دارد که این پروژه تا پایان سال ۱۴۰۳، ۵۵ درصد پیشرفت داشته است.
پروژههای فرعی و تأمین زیرساختها
وی همچنین به ۲ پروژه فرعی در دستور کار شرکت صنایع معدنی و فولادی ستاره سیمین هرمز اشاره کرد: یکی از این پروژهها، پست ۴۰۰ به ۳۳ کیلو ولت است که حدود ۳۶ درصد پیشرفت داشته و دیگری ایستگاه تقلیل فشار گاز است که ۴۳ درصد پیشرفت کرده است.
مدیرعامل شرکت صنایع معدنی و فولادی ستاره سیمین هرمز افزود: قراردادهای تأمین گاز، آب و برق پروژه نیز منعقد شده است. قرارداد گاز پروژه به میزان ۷۰ هزار نرمال متر مکعب در ساعت و قرارداد آب به میزان ۱۴۰ لیتر بر ثانیه از محل تصفیه پساب فاضلاب بندرعباس تأمین خواهد شد.
وی در خصوص تأمین برق پروژه ستاره سیمین هرمز نیز ابراز کرد: به این منظور قرار داد تأمین ۳۵ مگاوات برق و اتصال به شبکه سراسری با شرکت برق منطقهای و توانیر منعقد شده و دغدغهای در این زمینه وجود ندارد.
آقازاده با بیان اینکه پروژه ستاره سیمین هرمز یکی از پروژههای پیشران گروه فولاد مبارکه است، افزود: این پروژه مورد رصد شرکت فولاد مبارکه، ایمیدرو و دفتر ریاست جمهوری قرار دارد.
تأمین مالی و چشمانداز آینده
مدیرعامل شرکت صنایع معدنی و فولادی ستاره سیمین هرمز در ادامه به تأمین مالی ارزی و ریالی پروژه اشاره کرد و گفت: ما برنامههایی برای تأمین منابع مالی ریالی و ارزی داریم و امیدواریم با مساعدت گروه مبارکه، بتوانیم تا اواخر سال ۱۴۰۴ به مراحل تست سرد آهن اسفنجی برسیم.
وی در خصوص برنامهریزی برای تأمین مالی پروژه ستاره سیمین هرمز گفت: در این زمینه برنامههای افزایش سرمایه یک هزار میلیارد تومانی، تسهیلات ۲۰ میلیون یورویی بانک تجارت، سهامی عام کردن شرکت و همچنین انتشار اوراق مشارکت در دستور کار است که حمایت سهامداران را میطلبد.
آقازاده تاکید کرد: در سال جاری پروژههای فرعی شرکت صنایع معدنی و فولادی ستاره سیمین هرمز صد در صد اجرایی خواهد شد و اگر تأمین مالی به خوبی انجام شود، میتوانیم تا پایان سال ۱۴۰۴ برای پروژه اصلی ۸۵ درصد پروژه را پیش ببریم و مراحل تولید را آغاز کنیم.
تکنولوژی بومی و تأثیرات زیستمحیطی
وی در ادامه با بیان اینکه پروژه ستاره سیمین هرمز اولین پروژه مگامدولی است که با تکنولوژی داخلی در حال ساخت است، اضافه کرد: ما پروژههای ۸۰۰ هزار تنی اجرا کردهایم اما تاکنون پروژه یک میلیون و ۷۰۰ هزار تنی نداشتهایم و در واقع با تحقق این پروژه ما توانستیم تکنولوژی بومی را در سطح مگامدول پیاده سازی کنیم که خود این امر در واقع موفقیت قابل توجهی برای کشور خواهد بود.
مدیرعامل شرکت صنایع معدنی و فولادی ستاره سیمین هرمز ادامه داد: همچنین، آب مصرفی این پروژه از محل تصفیه پساب فاضلاب بندرعباس تأمین میشود که به حفظ محیط زیست کمک میکند.
وی افزود: در صورت اجرای موفقیت آمیز این پروژه، امکان اجرای پروژههای مشابه توسط صاحب تکنولوژی در خارج از کشور نیز وجود خواهد داشت.
آقازاده در پایان از حمایتهای سهامداران و همکاری گروه مبارکه و گل گهر برای تحقق این پروژه قدردانی کرد.
ارسال نظر