محمدصادق مهرجو

محمدصادق مهرجو، کارشناس حوزه انرژی می‌گوید: مازاد عرضه نفت خام و کاهش تقاضا باتوجه به نزدیک شدن به فصل گرما در کنار تنش‌های تجاری در جهان منجر به سقوط بی‌سابقه قیمت نفت خام شد. با این حال قیمت نفت بیش از این کاهش نخواهد یافت و وارد کانال ۵۰ دلار نمی‌شود.

به گزارش خبرنگار ایراسین، قیمت نفت خام در طول روزهای اخیر تحت تأثیر تنش‌های تجاری آمریکا به کانال ۶۰ دلار سقوط کرد. روز گذشته هر بشکه نفت برنت دریای شمال با بهایی حدود ۶۴ دلار و ۸۵ سنت معامله شد و قیمت هر بشکه نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا به ۶۱ دلار و ۵۰ سنت رسید. محمدصادق مهرجو، کارشناس حوزه انرژی در خصوص نزولی شدن قیمت نفت در بازارهای جهانی به خبرنگار ایراسین می‌گوید: دو عامل در سقوط قیمت نفت بسیار تأثیر گذار بود. اعمال تعرفه‌های خارج از روال معمول توسط آمریکا جهت واردات کالا و خدمات از کشورهای دیگر دلیل اصلی ریزش قیمت نفت در بازارهای جهانی محسوب می‌شود.

مهرجو با اشاره به مازاد عرضه نفت به عنوان دومین عامل ریزشی شدن قیمت‌ها بیان می‌دارد: مازاد عرضه نفت باتوجه به تصمیمات اوپک پلاس و افزایش مجدد عرضه نفت خام توسط تولیدکنندگانی از قبیل عراق، عربستان و قزاقستان باعث شد قیمت نفت فراتر از پیش‌بینی‌ها کاهش یابد و در کانال ۶۰ دلار قرار گیرد. درمجموع مازاد عرضه نفت و کاهش تقاضا برای انرژی باتوجه به نزدیک شدن به فصل گرما در کنار تنش‌های تجاری در جهان منجر به دستخوش بهای انرژی در بازارهای جهانی شد تا شاهد سقوط بی‌سابقه قیمت جهانی نفت باشیم.

این کارشناس حوزه انرژی اضافه می‌کند: نکته جالب افت بهای طلا جهانی همراه با قیمت نفت خام بود چراکه این دو بازار برعکس یکدیگر عمل می‌کنند و همواره با ریزش بهای نفت، قیمت طلا جهانی بالا می‌رود. ولی تنش‌های تجاری در جهان به قدری بازارهای مختلف را تحت تأثیر قرار داد که قیمت فلزات گران بهایی مانند طلا برخلاف پیش‌بینی‌ها مانند نفت کاهش محسوسی پیدا کرد.

روند نزولی قیمت نفت متوقف می‌شود؟

اوپک به تازگی از احتمال کاهش تقاضا جهانی برای نفت در سال ۲۰۲۵ با توجه به تعرفه‌های تجاری آمریکا خبر داد. بر این اساس تقاضا جهانی برای نفت در سال میلادی جاری به میزان ۱.۳۰ میلیون بشکه در روز خواهد رسید که ۱۵۰ هزار بشکه در روز کم‌تر از برآورد ماه گذشته اوپک است. مهرجو درباره پیش‌بینی قیمت نفت در سه ماهه دوم ۲۰۲۵ میلادی توضیح می‌دهد: ریزش قیمت نفت با نزدیک شدن به فصل گرما و کاهش جهانی تقاضا قابل پیش‌بینی بود. ولی انتظار نمی‌رفت بهای نفت تا این میزان افت پیدا کند و اعمال تعرفه‌های تجاری آمریکا باعث شده بورس نیویورک محتمل زیان حدود دو تریلیون دلاری شود و سهام شرکت‌های نفتی کاهش یابد.

در انتها این کارشناس حوزه انرژی تاکید می‌کند: به نظر بنده قیمت نفت بیش از این کاهش نخواهد یافت و وارد کانال ۵۰ دلار نمی‌شود. اگر قیمت نفت به ۵۰ دلار کاهش یابد، تولید آن به دلیل هزینه‌های بالای به ویژه برای آمریکایی‌ها صرفه اقتصادی نخواهد داشت. از این رو جایگاه آمریکا به عنوان نخستین تولیدکننده نفت در دنیا متزلزل می‌شود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 6 =