به گزارش خبرنگار ایراسین، سقوط قیمت طلا و سکه در نیمه دوم فروردین ۱۴۰۴ طی سالهای گذشته کم سابقه بود، پیش از این بازار طلا در اسفند ۱۴۰۱ و مهر ۱۳۹۹ کاهش قیمتی شبیه به نیمه دوم فروردین ۱۴۰۴ را تجربه کرده بود. قیمت طلای آبشده با کاهش بیش از ۲۰ درصدی از کانال ۳۶ میلیون تا کانال ۲۸ میلیون تومانی عقبنشینی کرد، قیمت سکه امامی نیز از ۱۰۱ میلیون تومان تا ۷۴ میلیون تومان سقوط کرد. با وجود ادعای برخی از واسطهها مبنی بر بازگشت سریع قیمتها در بازار طلا ولی دادهها نشان میدهد بازار طلا پس از ریزشهای سنگین دست کم برای یک بازه زمانی ۶ ماهه وارد فاز رکود شده است.
بازار طلا در طول سالهای گذشته پس از هر ریزش سنگین قیمت وارد دوران رکود و کم نوسانی شده است. این فاز در دورههای قبلی به طور معمول بیش از ۶ ماه زمان برده است و در مواردی به بیش از ۲ سال نیز میرسد. اگرچه باید در نظر داشت صعود سنگین انس طلا در بازارهای جهانی اکنون محرک خوبی برای رشد قیمتها در بازار داخلی است.
انس طلا در هفته سوم فروردین ماه پس از ثبت سقف قیمتی جدید ریزشی شد ولی در هفته چهارم فروردین سقف قیمتی جدیدی در کانال ۳۳۰۰ دلار به ثبت رساند. روند صعودی انس طلا با قدرت ادامه دارد ولی بازار داخلی در واکنش به نوسانات نرخ ارز در بازار غیررسمی و افت چشمگیر تقاضا بر مدار نزول قرار گرفتهاند.
قیمت دلار با آغاز هفته چهارم فروردین ماه نزولی شد و این روند کاهشی را تا پایان هفته ادامه داد. منابع مختلف قیمت متفاوتی برای نرخ دلار اعلام میکنند با این وجود دلار در پایان هفته به کف حمایتی مهمی در محدوده ۸۵ هزار تومان رسیده است و در صورت از دست رفتن این سطح قیمتی انتظار میرود دلار به کانال ۷۰ هزار تومان یا حتی پایینتر سقوط کند.
دادهها نشان میدهد در بازار دلار نیز مانند طلا پس از هر افت سنگین، بازار دستکم برای ۶ ماه در فاز رکود قرار گرفته است. در نیمه دوم فروردین ماه دلار از محدوده ۱۰۶ هزار تومان تا کانال ۸۰ هزار تومان کاهشی شد و انتظار میرود دست کم برای چند ماه در این سطح نوسان کند اگرچه کارشناسان معتقدند انتشار اخبار سیاسی منجر به نوسانات هیجانی در این بازار خواهد شد. به هرحال با کاهش نرخ ارز در بازار غیر رسمی قیمت طلای آبشده و سکه امامی بیش از ۲۰ درصد ریزش کردند. نیم سکه از کانال ۶۵ میلیون تا ۴۹ میلیون تومان عقب نشینی کرد و ربع سکه از ۳۵ میلیون تومان تا ۲۵ میلیون تومان ریخت.
ارسال نظر