به گزارش خبرنگار ایراسین، انس طلا طی دومین روز معاملات هفته جاری در بازارهای جهانی سقف تاریخی جدیدی در قیمت ۳۵۰۰ دلار به ثبت رساند. اگرچه پس از ثبت این رکورد به شدت ریزشی شد ولی انس طلا معاملات هفته جاری را با سقفشکنی آغاز کرد و تنها در مدتی کمتر از ۲۴ ساعت از کانال ۳۳۰۰ دلار به کانال ۳۵۰۰ دلار رسید. در مقابل بازارهای داخلی نه تنها به افزایش قیمت انس در بازارهای جهانی واکنش مثبتی نشان ندادند ولی تحت تأثیر ریزش قیمت دلار در بازار ارز به شدت ریزشی شدند.
سکه امامی ساعاتی پس از سقفشکنی انس طلا، کف قیمتی ۷۲ میلیون تومان را از دست داد و با قیمت کمتر از این معامله شد. طلای آبشده نیز به کانال ۲۸ میلیون تومان سقوط کرد. به خصوص عصر سه شنبه پس از افت نرخ دلار در بازار غیررسمی به کانال ۷۹ هزار تومان ریزشها در بازار طلا بیشتر شد. بررسیها نشان میدهد چشمانداز کوتاه مدت قیمت طلا در بازارهای جهانی به شدت مثبت و در بازار داخلی به شدت منفی است. به خصوص با شدت گرفتن جنگ تجاری میان آمریکا و چین عطش خریداران برای خرید طلا افزایش یافته است.
گزارشها نشان میدهد بانکهای مرکزی جهان در ماههای گذشته مجدد بر ذخایر طلای خود افزودهاند. بانک خلق چین مدعی شد در ماه فوریه ۵ تن طلا خریداری کرده است ولی گلدمن ساکس در گزارشی ضمن رد این عدد مدعی شد چین در ماه فوریه ۵۰ تن طلا خریداری کرده است.
گلدمن ساکس تخمین زد با فرض ادامه دار بودن خرید طلا توسط بانکهای مرکزی احتمال افزایش قیمت انس طلا به کانال ۴۵۰۰ دلار در سال ۲۰۲۵ وجود دارد. مؤسسات مالی مختلف در جهان چشمانداز مثبتی به افزایش قیمت طلا در کوتاه مدت دارند. مؤسسه کرسکت کپیتال نیز در گزارشی نوشت در مقایسه میان قیمت طلا با میزان رشد عرضه پول، نرخ فعلی طلا بالا نیست و همچنان پتانسیل خوبی برای افزایش بیشتر دارد.
کرسکت کپیتال مدعی است اکنون طلا نسبت به عرضه پول ۷۵ درصد کمتر از پیک قیمتی خود در سال ۱۹۸۰ قرار دارد. محمد میرزایی، کارشناس بازارهای مالی در مورد چشمانداز قیمت انس طلا در بازارهای جهانی به خبرنگار ایراسین گفت: بهای انس به سبب رشد نقدینگی در آمریکا به اعداد بسیار بالایی را خواهد رسید، من فکر میکنم طلای جهانی تا پایان دوران ریاست جمهوری ترامپ قله ۵۰۰۰ هزار دلاری را فتح میکند. با این وجود در بازار داخلی کاهش نرخ ارز چشمانداز کوتاه مدت به بازار طلا را منفی کرده است.
ارسال نظر