اجلاس ایران و آفریقا

سید محمد اتابک، وزیر صنعت، معدن و تجارت در سومین اجلاس همکاری‌های ایران و آفریقا با اشاره به روابط دیرینه ایران و آفریقا، بر لزوم توسعه این روابط به ویژه در حوزه اقتصادی تأکید کرد و گفت: هدف ایران افزایش حجم تجارت با آفریقا به بیش از ۱۰ میلیارد دلار در سال تا سال ۲۰۳۰ است.

به گزارش خبرنگار ایراسین، سید محمد اتابک وزیر صنعت معدن و تجارت در سومین اجلاس همکاری‌های ایران و آفریقا که با حضور ۵۱ کشور برگزار شد ضمن قدردانی از حضور مهمانان داخلی و خارجی در این اجلاس اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران و آفریقا روابط دیرپایی داشته‌اند اما این روابط به ویژه در حوزه اقتصادی نیازمند توسعه است.

وی ادامه داد: سهم تجارت ایران و آفریقا در سال گذشته کمتر از ۳ درصد و واردات از این قاره به ایران نیز کمتر از یک درصد بوده است.

وزیر صمت گفت: حجم تجارت ایران و آفریقا در سال گذشته از ۸۰۰ میلیون دلار بیشتر نبود و ما برنامه داریم که در افق ۲۰۳۰ ایران و آفریقا در هر سال بیش از ۱۰ میلیارد دلار تجارت و تبادلات شرکتی داشته باشند. نه تنها کالا بلکه دانش خدمات درمانی و غیره در این زمینه مورد توجه قرار دارد.

وی با بیان اینکه احداث شهرک‌های صنعتی، تولید خودرو، راه‌اندازی پالایشگاه‌ها، کشت فراسرزمینی و فرآوری محصولات کشاورزی، محصولات فناورانه و دانش بنیان از جمله زمینه‌های همکاری ایران و آفریقا است، تصریح کرد: ما در ایران نیروی انسانی و همچنین زیرساخت‌های مناسبی برای توسعه سرمایه‌گذاری فعالان اقتصادی آفریقا در ایران داریم.

اتابک با بیان اینکه پیگیری راه‌اندازی خطوط کشتیرانی به غرب و جنوب آفریقا و توسعه خطوط هوایی به کنیا و آفریقای جنوبی در دستور کار است، ادامه داد: همکاری سیستم بانکی ایران و آفریقا به روش تهاتر نیز در دستور کار خواهد بود.

وی فعال کردن کشت فراسرزمینی را از دیگر اقدامات در دستور کار برای همکاری با آفریقا اعلام کرد و افزود: بهره‌برداری از معادن استراتژیک آفریقا نیز از دیگر اقدامات در دستور کار است.

وزیر صمت با بیان اینکه ۲ میلیارد یورو تسهیلات از سوی صندوق توسعه ملی و بانک مرکزی برای سرمایه‌گذاری در ایران و آفریقا تخصیص خواهد یافت، گفت: همچنین راه‌اندازی صندوق مشارکت سرمایه گذاری در قاره آفریقا برای توسعه روابط اقتصادی و تجاری در دستور کار وزارت صمت است.

وی راه‌اندازی اتاق‌های مشترک بازرگانی را دیگر اقدام در دستور کار برای توسعه همکاری‌های اقتصادی و تجاری با قاره آفریقا اعلام کرد و ادامه داد: افزایش مراکز تجاری از ۱۳ به ۲۰ مرکز و فعال‌سازی ۱۲ رایزن تجاری در آفریقا تا پایان سال در دستور کار است.

اتابک راه‌اندازی اتاق تدبیر و تسهیل تجارت ایران و آفریقا را از دیگر اقدامات در دستور کار برای توسعه همکاری‌ها دانست و ابراز کرد: ما نفت، گاز و پسته به آفریقا صادر خواهیم کرد و در مقابل کالاهایی مانند کاکائو و قهوه را وارد می‌کنیم.

وی در ادامه با بیان اینکه صندوق توسعه مشترک ایران و آفریقا با سرمایه گذاری ایران راه‌اندازی خواهد شد، اضافه کرد: ساختار جذابی برای سرمایه‌گذاری در ایران ایجاد کنیم.

وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: برای دسترسی راحت و سریع به بازارهای ایران و آفریقا راه‌اندازی مراکز تجارت دیجیتال به عنوان نمایشگاه دائمی و تجارت مستمر ایران و آفریقا راه‌اندازی خواهد شد.

وی ادامه داد: ما در نظر داریم برای تولید سنگ‌های معدنی و تزئینی، محصولات کشاورزی و دامی با ارزش افزوده بالا و روابط برد برد سرمایه‌گذاری کنیم و در این راستا واردات را نیز دنبال می‌کنیم.

اتابک تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران به دنبال آن است که نیازمندی تولیدی خود را بر اساس توانمندی‌های آفریقا تأمین کند و سرمایه‌گذاری های لازم را در این زمینه انجام خواهد داد.

وی ادامه داد: اجلاس همکاری‌های ایران و آفریقا ایستگاه آغاز همکاری‌های مهم است تا همکاری بخش خصوصی، دانشگاه‌ها و مردم در کنار دولت افزایش یابد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 1 =