به گزارش خبرنگار ایراسین، محدودیتهای تأمین برق هرساله با آغاز فصل تابستان گریبانگیر صنایع کشور میشد. ولی صنایع کوچک و بزرگ به دلیل ناترازی شبکه برق از نخستین روزهای بهار ۱۴۰۴ با محدودیت تأمین انرژی مواجه شدهاند. این روزها ناترازی برق و راه یافتن قطعیهای مکرر از فصل تابستان به بهار به چالش بزرگ صنایع تبدیل شده است و اکثر بنگاههای اقتصادی کشور کمبود انرژی را بزرگترین مشکل فعلی خود عنوان میکنند. آرمان خالقی، قائم مقام دبیر کل خانه صنعت و معدن ایران در رابطه با آغاز قطعی برق صنایع از فروردین ماه سال جاری به خبرنگار ایراسین میگوید: وضعیت تولید برق در کشور به نحوی است که ما شاهد ناپایداری در این زمینه هستیم و به دلیل کاهش حجم آب در سدهای کشور قادر به تولید برق آبی در بسیاری از مناطق نیستیم. از این رو برق تولیدی ما از طریق نیروگاههای گازی تأمین میشود و ضعف جدی در زمینه تولید انرژی داریم. با این حال دولت وعده شروع قطعیهای برق را از خرداد ماه داده بود ولی کمبود تولید برق آبی سبب شده برق صنایع از فروردین ماه قطع شود.
قائم مقام دبیر کل خانه صنعت و معدن ایران با اشاره به ضرر هنگفت صنایع مختلف کشور از قطعیهای مکرر برق توضیح میدهد: صنایع مختلف ما به سبب محدودیتهای انرژی و قطعی برق متحمل ضرر هنگفتی در سالهای گذشته شدهاند چرا که برق صنایع در طول سال اخیر تا سه روز در هفته یعنی به صورت یک روز در میان نیز قطع میشد که این مسئله کاهش تولید را به همراه دارد. به بیان دیگر زمانی که برق صنایع یک روز در میان قطع شود، چهار روز در ماه پروسه تولید متوقف شده و ما تنها ۲۵ روز کاری خواهیم داریم. لذا یک ششم از ظرفیت تولید برق صنایع به صورت تقریبی کاهش پیدا میکند.
خالقی ادامه میدهد: قطعیهای مکرر برق صنایع نه تنها خسارت عدم تولید و کاهش سود و منفعت بنگاههای اقتصادی را به همراه دارد بلکه سبب افزایش قیمت تمام شده محصول به دلیل کاهش تولید میشود.
به اعتقاد قائم مقام دبیر کل خانه صنعت و معدن ایران خسارت وارد شده به صنایع مختلف به دلیل محدودیت توزیع انرژی متفاوت است که این موضوع بر اقتصاد کشور تأثیر منفی دارد. خالقی دراینباره اظهار میکند: خسارت صنایع مختلف از قطعیهای برق متفاوت است، برای مثال صنایعی مانند فولاد و سیمان و امثال آن باید به صورت مستمر فعالیت کنند و راهاندازی مجدد خطوط تولید خسارات و هزینههای جانبی بسیاری به این صنایع وارد میسازد. در صنایعی مانند تولید مواد غذایی، لبنیات و … نیز توقف خطوط تولید منجر به خرابی مواد غذایی شده و در این صنایع علاوه بر تعطیلی خطوط تولید، خسارتی جهت زایل شدن مواد اولیه و محصولات آنها وجود دارد.
در پایان قائم مقام دبیر کل خانه صنعت و معدن ایران ضمن امیدواری جهت قطعی برق صنایع با برنامه قبلی میگوید: بدون شک ناترازی انرژی خسارت عظیمی به بنگاههای اقتصادی کشور وارد میسازد. با این حال امیدواریم قطعیهای برق در سال جاری برنامهریزی شده باشد زیرا با قطعیهای برق بدون برنامهریزی خسارتهای وارد شده افزایش مییابد و منجر به خرابی دستگاهها، خطوط تولید و زایل شدن مواد اولیه میشود.
ارسال نظر