• ۴ تیر ۱۴۰۱ - ۰۹:۳۲
  • کد خبر: 26243
  • readingTime: ۱ دقیقه
مواد معدنی

وزیر صمت گفت: سال گذشته ۵۰۰ میلیون تن مواد معدنی برداشت‌شده، اما کمتر از یک درصد آن یعنی ۴.۵ میلیون تن به‌صورت خام صادرشده است؛ به‌عبارت‌دیگر ۹۹ درصد حاصل استخراج انجام‌شده در چرخه تولید روبه‌جلو رفت، البته مواد نیمه‌خام نیز صادر کردیم اما به جرأت می‌توان گفت که صادرات مواد خام معدنی بسیار کم و در حد یک درصد است.

به گزارش ایراسین، سید رضا فاطمی‌امین وزیر صنعت، معدن و تجارت در سخنرانی پیش از خطبه‌های نماز جمعه تهران با بیان این‌که رهبر معظم انقلاب نسبت به حوزه معدن تأکید بسیاری دارند، اظهار داشت تأکید ایشان نسبت به حوزه معدن بسیار درست است، زیرا یکی از نقاط آغاز چرخه تولید، حوزه معدن است.

بررسی تمام نقاط امیدبخش از نظر ذخایر معدنی از مهرماه سال گذشته

وی تصریح کرد: شناسایی ذخایر معدنی، نخستین بحث در حوزه معدن است که متأسفانه در این زمینه عقب هستیم و نمی‌دانیم که به‌طور دقیق به چه میزان ذخایر معدنی وجود دارد و تا چه حد قابل‌برداشت خواهند بود، بنابراین کار ویژه‌ای را از مهرماه سال گذشته آغاز و تمام نقاط امیدبخش کشور را ابتدا از خراسان جنوبی سپس کردستان، سیستان و بلوچستان و سایر مناطق بررسی کردیم تا به‌دقت و ذخایر معدنی شناسایی و شود و خوشبختانه ذخایر بسیار ارزشمندی در خراسان جنوبی اکتشاف شد و به‌زودی اطلاع‌رسانی می‌شود.

صادرات مواد خام معدنی تنها یک درصد است

وزیر صمت برداشت از معادن را بسیار مهم دانست و اضافه کرد: سال گذشته ۵۰۰ میلیون تن مواد معدنی برداشت‌شده، اما کمتر از یک درصد آن یعنی ۴.۵ میلیون تن به‌صورت خام صادرشده است؛ به‌عبارت‌دیگر ۹۹ درصد حاصل استخراج انجام‌شده در چرخه تولید روبه‌جلو رفت، البته مواد نیمه‌خام نیز صادر کردیم اما به جرأت می‌توان گفت که صادرات مواد خام معدنی بسیار کم و در حد یک درصد است.

فاطمی امین بیان کرد: همچنین شاهد رشد تولید در برداشت‌های حوزه مس، سنگ‌آهن و سرب نیز بودیم.

سرمایه‌گذاری ۴۲ پروژه بزرگ معدنی و نیروگاهی به مبلغ ۱۷ میلیارد دلار در سال گذشته

وی با اشاره به اهمیت سرمایه‌گذاری، عنوان کرد: اگر به دنبال اشتغال و رشد اقتصادی هستیم باید علاوه بر استفاده از ظرفیت‌های اقتصادی موجود به یک کار مهم و زیرساختی یعنی سرمایه‌گذاری نیز توجه کنیم.

وزیر صمت ادامه داد: متأسفانه در سال‌های اخیر نسبت به حوزه سرمایه‌گذاری توجه چندانی نشده است و سال‌هایی بوده که سرمایه‌گذاری ما کمتر از میزان از بین رفتن سرمایه‌گذاری‌های قبلی بوده است، یعنی حتی به میزان نرخ استهلاکی که در سرمایه‌گذاری‌های قبلی فرسوده شده بود نیز سرمایه‌گذاری اتفاق نیفتاده بود.

فاطمی امین یادآور شد: سال گذشته سرمایه‌گذاری ۴۲ پروژه بزرگ معدنی و نیروگاهی به مبلغ ۱۷ میلیارد دلار آغاز شد که نویدبخش تولید و اشتغال در سال‌های آینده است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 8 =