به گزارش ایراسین به نقل از اویل پرایس، این پروژه که با همکاری مؤسسات کانادایی و فرانسوی انجام شده است، گام مهمی در کوچک سازی دستگاه های الکترونیکی است و در زمینه های مختلفی از جمله اکتشاف فضایی و مخابرات کاربرد دارد.
انتظار میرود این پیشرفت فناوری، که با حمایت های مالی بینالمللی و ملی به دست آمده، نقش مهمی در حرکت به سوی جهانی پایدارتر و پیشرفتهتر داشته باشد.
مهندسان دانشگاه اتاوا، همراه با شرکای ملی و بینالمللی، برای اولین بار در جهان موفق به ساخت اولین سلولهای فوتوولتائیک میکرومتریک با تماس برگشتی شده اند.
این سلولها با اندازه دو برابر ضخامت یک تار مو، مزایای قابلتوجهی نسبت به فناوریهای خورشیدی معمولی دارند، سایههای ناشی از الکترود را تا ۹۵ درصد کاهش میدهند و به طور بالقوه هزینههای تولید انرژی را تا سه برابر کاهش خواهند داد.
این پیشرفت مهم تکنولوژیکی - به رهبری ماتیو دو لافونتین، محقق فوق دکتری در دانشگاه اتاوا و استاد فیزیک، و کارین هینزر، معاون آموزشی، پژوهشی و کرسی تحقیقات دانشگاه در دستگاههای فوتونیک برای انرژی در دانشکده مهندسی - راه را برای عصر جدیدی از کوچکسازی در زمینه دستگاههای الکترونیکی هموار میکند.
فرآیند تولید سلولهای فوتوولتائیک میکرومتریک شامل مشارکتی بین دانشگاه اتاوا، دانشگاه شربروک در کبک و آزمایشگاه فناوریهای میکروالکترونیک در گرنوبل، فرانسه بود.
کارین هینزر در این باره میگوید: این سلولهای فوتوولتائیک میکرومتریک دارای ویژگیهای قابل توجهی از جمله اندازه بسیار کوچک و کاهش قابل توجه سایه هستند. این ویژگیها کاربردهای مختلفی دارند، از متراکمسازی دستگاههای الکترونیکی گرفته تا حوزه هایی مانند سلولهای خورشیدی، باتریهای هستهای سبک وزن برای اکتشافات فضایی و کوچکسازی دستگاههای مخابراتی و اینترنت اشیاء.
د لافونتن افزود: «این پیشرفت فناوری، نویدبخش مزایای قابل توجهی برای جامعه است. سلول های خورشیدی ارزان تر و قدرتمندتر به تسریع انتقال انرژی کمک می کند، باتریهای هستهای سبک وزن اکتشاف فضا را
تسهیل میکنند و کوچکسازی دستگاهها به رشد اینترنت اشیا کمک میکند و منجر به کامپیوترها و تلفنهای هوشمند قدرتمندتر میشود. توسعه اولین سلولهای فوتوولتائیک میکرومتریک با تماس برگشتی گامی مهم در کوچکسازی دستگاههای الکترونیکی است.
هینزر اظهار داشت: «نیمه رساناها در تغییر اقتصاد به سمت اقتصاد کربن خنثی حیاتی هستند. این پروژه یکی از بسیاری از ابتکارات تحقیقاتی است که ما در دانشکده مهندسی برای دستیابی به اهداف اجتماعی خود انجام می دهیم.
مقوله ی نیمه رساناها، در سه حوزه از پنج حوزه تحقیقاتی دانشکده مهندسی، یعنی فناوری اطلاعات، فوتونیک و مواد نوظهور، و دو حوزه از چهار حوزه تحقیقات استراتژیک در دانشگاه اتاوا، یعنی ایجاد یک محیط پایدار و شکل دادن به دنیای دیجیتال گنجانده شده است.
این مشارکت بین المللی بین کانادا و فرانسه اهمیت نوآوری و تحقیق در تولید خرد را نشان می دهد و راه را به سوی آینده ای هدایت می کند که در آن فناوری قدرتمندتر و در دسترس تر از همیشه خواهد شد.
همچنین، این گامی تاریخی در تکامل صحنه علمی و فناوری جهانی است.
این ابتکار توسط شورای تحقیقات علوم طبیعی و مهندسی کانادا، Fonds de recherche du Québec Nature et technology، برنامه چارچوب اروپا Horizon، Prompt Québec و STACE Inc تامین مالی شده است.
در بیانیه مطبوعاتی خارج از کانادا را در همین باره آمده است که آنها فهرستی از کاربردهای فراتر از سلول های خورشیدی را گزارش می دهند که ممکن است فشار بیشتری برای پذیرش بازار باشد. کاهش هزینه ها همیشه چیز خوبیست، اما خیلی زود است که فکر کنیم یک فناوری قرار است هزینه ها را در هر زمینه ای سه برابر کاهش دهد. مهندسان فرآیند، برای ارزیابی نحوه ادغام این فناوری در تولید موجود به یک نگاه بسیار دقیق و زمان نیاز دارند. با این حال، امیدواریک که این فناوری در هزینههای راهاندازی به اندازهای کم باشد که امکان موج جدیدی از تولید نیمکره غربی را پیش از تخصیص این فناوری به آسیا فراهم کند.
ارسال نظر