به گزارش خبرنگار ایراسین، آخرین گزارشهای بیگمینت (BigMint) از کاهش قیمت شمش فولادی و میلگرد در چین، هند و ایران با آغاز جولای ۲۰۲۴ حکایت میکند. طبق بررسیها قیمت این دو محصول در ایران در مقایسه با چین و هند افت کمتری تجربه کرد ولی همچنان تقاضا برای محصولات فولادی در سطح جهان پایین است.
ریزش قیمتها در چین با آغاز جولای ۲۰۲۴
اگرچه قیمت شمش فولادی چین در آخرین هفته ژوئن ۲۰۲۴ بدون تغییر باقی ماند. ولی بهای این محصول با آغاز ماه جولای وارد فاز نزولی شد. بر این اساس شمش فولادی چین در هشتم جولای ۲۰۲۴ با احتساب ۱۳ درصد مالیات بر ارزش افزوده ۳۲۸۰ یوان در تن معادل ۴۵۱ دلار در تن قیمتگذاری شد که این رقم از کاهش ۵۰ یوانمعادل هفت دلار در تن قیمت این محصول نسبت به آخرین هفته ژوئن حکایت میکند. همچنین قیمت میلگرد در معاملات آتی منعقد شده در پنجم جولای با موعد تحویل اکتبر ۲۰۲۴ با افت ۵۰ یوان در تن معادل هفت دلار در تن به ۴۸۲ دلار در تن رسید. بررسیها نشان میدهد کم شدن فعالیتهای ساختمانی به دلیل شرایط آب و هوایی چین منجر به کاهش تقاضا برای محصولات فولادی در این کشور شده است.
ریزش چشمگیر قیمتها در هند
قیمت محصولات فولادی به ویژه میلگرد و شمش فولادی در هند طی هشت روز ابتدایی جولای ۲۰۲۴ کاهش یافت و به تعبیر فولادسازان هندی ریزش قیمتها در بازار داخلی فراتر از انتظار بود. بررسیها نشان میدهد روند ریزشی قیمتها در بازار شمش فولادی هند در مقایسه با دیگر محصولات فولادی شدت بیشتری داشت و بهای این محصول در روزهای نخست ماه جولای با کاهش ۳۰۰ تا ۷۰۰ روپیه در تن به حوالی ۳۹۰۰۰ روپیه در هر تن رسید. هر تن میلگرد نیز در هشتم جولای در بازارهای جلنا (Jalna) و دورگاپور( Durgapur ) هند با کاهش قیمت ۱۰۰ تا ۵۰۰ روپیه در تن معامله شد.
کاهش قیمتها در ایران با افت تقاضا
بازار داخلی شمش فولادی و میلگرد ایران نیز از قافله ریزشی قیمتها در جولای ۲۰۲۴ عقب نماند. طبق بررسیهای بیگمینت قیمت شمش فولادی در ایران در مقایسه با چین و هند افت کمتری داشت. با این حال قیمت شمش فولادی در بازار داخلی ایران در هشتم جولای مصادف با ۱۸ تیرماه نسبت به ۲۳ ژوئن یعنی سوم تیرماه ۴,۴۰۰ ریال کاهش یافت و به ۲۴۵,۲۰۰ ریال در کیلوگرم رسید. هر کیلوگرم میلگرد نیز ۲۷۹,۰۰۰ ریال قیمت گذاری شد که بیانگر ریزش ۶,۰۰۰ ریال به ازای هر کیلوگرم بهای این محصول است. طبق ادعای بیگمینت علت اصلی ریزش قیمتها در ایران به افت تقاضا برای محصولات فولادی باز میگردد.
ارسال نظر