• ۹ مهر ۱۴۰۳ - ۱۲:۵۵
  • کد خبر: 61758
  • readingTime: ۲ دقیقه
بازار مسکن

مجید گودرزی، کارشناس حوزه مسکن گفت: بخش سرمایه‌ای بازار مسکن با بحران مواجه شده است و وضعیت بازار تا مدت‌ها به همین منوال ادامه می‌یابد تا زمانی که قیمت‌ها کاهش پیدا کنند. در واقع ریزش قیمت مسکن قطعی و حتمی است چراکه هر دو بخش مصرفی و سرمایه‌ای قادر به معامله در شرایط فعلی نیستند.

به گزارش خبرنگار ایراسین، تعداد معاملات در بازار مسکن طی یک سال گذشته کاهش چشمگیری پیدا کرده و خرید و فروش در این بازار قفل شده است، به طوری که اگر فروشنده‌ای ملک خود را با تخفیف قابل توجهی عرضه کند، به سختی خریداری پیدا خواهد کرد. به اعتقاد شماری از مشاوران املاک بازار مسکن در یکی از رکودی‌ترین دوران خود به سر می‌برد و این شرایط مختص منطقه خاصی از کشور نبوده بلکه رکود به بازار مسکن سراسر کشور سرایت کرده است.

مجید گودرزی، کارشناس حوزه مسکن درباره وضعیت بازار مسکن به خبرنگار ایراسین گفت: متأسفانه در یک برهه بازار مسکن به طور کامل رها شد و قیمت‌ها در این بازار به قدری بالا رفت که بخش مصرفی از بازار حذف شدند. از طرفی عدم وجود تقاضا برای مسکن منجر به خروج بخش سرمایه‌ای از این بازار شده است. اکنون بخش سرمایه‌ای بازار مسکن با بحران مواجه بوده و کسی به دلیل قفل شدن بازار قادر یا حاضر به سرمایه‌گذاری در این بخش برای طولانی مدت نیست.

گودرزی با اشاره به خروج معامله‌گران از بخش‌های پرتقاضا بازار مسکن در کشور توضیح داد: اگر فردی در شرایط فعلی وارد این بازار شود به نوعی در تله گیر می‌افتد و رهایی از آن ممکن نیست. از این رو اکنون در مناطق پرتقاضایی مانند منطقه یک، دو و حتی پنج تهران نیز به طور مطلق خریداری پیدا نمی‌شود درحالی که این مناطق پیش‌تر میزبان معامله‌گران زیادی بود.

غیبت سرمایه‌گذاران از بازار مسکن

گودرزی عقیده دارد قیمت‌های کاذب در بازار مسکن نه‌تنها منجر به خروج معامله‌گران از این بازار شده است بلکه سرمایه‌گذاران نیز تمایلی به سرمایه‌گذاری در این حوزه و ساخت و ساز ملک ندارد. این کارشناس حوزه مسکن در این‌باره اظهار می‌کند: کسانی که قصد سرمایه گذاری در بازار مسکن را دارند، اکنون در انتظار ریزش قیمت‌ها به سر می‌برند زیرا حدود ۸۵ درصد از قیمت فعلی ملک کاذب است و ما شاهد اختلاف قیمت زیادی بین هزینه ساخت و ساز و فروش مسکن هستیم. درنتیجه غیب سرمایه‌گذاران و خریداران از این بازار باتوجه به کاذب بودن قیمت‌ها امری طبیعی تلقی می‌شود.

وی ادامه می‌دهد: از سوی دیگر بخش مصرفی جامعه قادر به خرید ملک با قیمت‌های فعلی حتی با وام ۹۶۰ میلیون تومانی مسکن نیستند زیرا این وام کفاف خرید بیش از ده مترمربع ملک را نمی‌دهد. علاوه‌بر این متقاضیان بخش مصرفی ملک به طور معمول در شمار دهک‌های پایین قرار می‌گیرند و اقساط تسهیلات مسکن به قدری بالاست که قادر به بازپرداخت این اقساط نیستند.

بر اساس توضیحات این کارشناس حوزه مسکن دولت باید قیمت‌ها در بازار مسکن مدیریت کند تا به بخش‌های دیگر آسیبی وارد نشود. گودرزی توضیح می‌دهد: ما شاهد چنین شرایطی در اقتصاد آمریکا در سال ۲۰۰۸ بودیم و بخش مسکن این کشور به علت موکول شدن اقساط و عدم بازپرداخت تسهیلات بانکی دچار بحران جدی شد تا بیش از ۴۲۰ بانک این کشور با ورشکستگی مواجه شوند. دولت باید بازار و بانک‌ها را مدیریت کند تا به سطح تعالی بازگردند زیرا مسکن یکی از مهم‌ترین بخش اقتصاد ماست و با قفل شدن این بخش و عدم وجود معاملات در بازار سایر بخش‌ها نیز تأثیر منفی خواهند گرفت، تاجایی‌که بانک‌ها نیز قادر به تجدید ارزیابی دارایی‌ها ملکی خود نخواهند بود.

گودرزی ادامه داد: من فکر می‌کنم وضعیت بازار مسکن تا مدت‌ها به همین منوال ادامه می‌یابد و رکود پابرجاست تا زمانی که قیمت‌ها کاهش پیدا کنند. در واقع ریزش قیمت مسکن قطعی و حتمی است چراکه هر دو بخش مصرفی و سرمایه‌ای قادر به معامله در شرایط فعلی نیستند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 1 =