به گزارش خبرنگار ایراسین، زمزمههای قطعی گاز صنایع در زمستان ۱۴۰۳ با هدف تأمین گاز شبکه خانگی در حالی به گوش میرسد که کمبود انرژی و قطع گاز و برق در فصول مختلف سال به یکی از معضلات اساسی و پیوسته صنایع در ایران تبدیل شده است، تا جایی که اکثر بنگاههای اقتصادی کشور کمبود انرژی را بزرگترین مشکل خود عنوان میکنند. در همین رابطه، غلامرضا سلیمی، معاون بهره برداری فولاد مبارکه روز گذشته اعلام کرد بخش آهن اسفنجی و عملیات حرارتی که نیاز خودروسازان به ورق را تأمین میکند به علت قطعی گاز فولاد مبارکه، ۱۰۰ درصد متوقف شده است. نورد گرم نیز با این فشار گاز امکان استارت ندارد و متوقف شده و در این شرایط امکان عرضه ورق گرم در بورس را ندارند.
شماری از کارشناسان اقتصادی نیز معتقدند قطعیهای مکرر انرژی نه تنها کاهش فعالیت تولیدی در بنگاههای صنعتی را به همراه دارد بلکه تأثیر مستقیمی بر اشتغالزایی و برنامهریزیهای بلندمدت بنگاههای اقتصادی ایفا میکند. آرمان خالقی، قائم مقام دبیر کل خانه صنعت و معدن ایران در رابطه با محدودیت توزیع گاز صنایع در روزهای آینده به خبرنگار ایراسین میگوید: محدودیت توزیع گاز جهت مصارف صنعتی طی سالهای گذشته وجود داشته است و شاهد این اتفاق در سال جاری نیز خواهیم بود. جلساتی پیرامون این موضوع در روزهای اخیر برگزار شد که نتیجه آن اعلام محدودیت و قطعی گاز به بعضی از واحدهای صنعتی بود، یعنی دو روز در هفته گاز واحدهای صنعتی قطع خواهد شد. این در حالیست که ما هنوز وارد فصل سرد زمستان نشدهایم چراکه با سرد شدن هوا شدت مصرف گاز منازل بالا میرود و تبعات افزایش مصرف انرژی دامن بخش تولید را خواهد گرفت.
قائم مقام دبیر کل خانه صنعت و معدن ایران قطعی مکرر انرژی صنایع را یک مسئله بسیار نگران کننده دانست و دراینباره توضیح میدهد: صنایع در ایام تابستان با محدودیت برق مواجه بودند و در زمستان باید با قطعی گاز رو به رو شوند که احتمال قطعی برق صنایع در روزهای آینده نیز وجود دارد. شرایط موجود بسیار نگران کننده است چرا که یک شرکت باید در طول هفته حدود هفت یا شش روز فعالیت کند ولی اگر فعالیت این شرکت به پنج روز یا کمتر در هر هفته کاهش یابد، نتایج بسیار منفی به همراه خواهد داشت و واحد تولیدی با عدم نفع حاصل از عدم تولید رو به رو میشود. همچنین این واحد باوجود تعطیلی به دلیل نبود انرژی باید هزینه کارگر و دیگر هزینههای جاری را بپردازد.
خالقی اضافه میکند: اکنون بحث تأمین انرژی واحدهای صنعتی پرمصرف نیز در میان است و حجم گاز و انرژی تقریبی اعلام شده به این واحدها کمتر از میزان مورد نیاز بوده که این موضوع مشکلات جدی برای صنایع ایجاد میکند. تعدادی از واحدهای صنعتی مانند فولادسازان برای استفاده از کورههای خود به برق نیاز دارند، برفرض مثال یک واحد تولیدی نیازمند ۱۰ مگاوات برق برای کوره است ولی سهمیه این واحد تولیدی هشت مگاوات برق اعلام میشود، در عمل کوره این واحد تولیدی با این میزان برق کار نخواهد کرد و پروسه تولید متوقف میشود. یا اگر به صنعت نساجی گاز تحویل ندهیم، بخار آن تمام شده و خطوط تولید تعطیل میشود.
در پایان قائم مقام دبیر کل خانه صنعت و معدن ایران با اشاره به بحثهای غیر فنی در حوزه ناترازی انرژی بیان میدارد: صنایع کشور ما گاز را برای گرمایش مصرف نمیکنند بلکه به انرژی برای تولید نیاز دارند. علیرغم اطلاعیههای مکرر شرکتهای خدمات رسانی یعنی شرکت ملی گاز و امثال آن طی سالهای گذشته، تمهیدات لازم برای تأمین انرژی در این سالهای در نظر گرفته نشده تا بتوان ظرفیت مورد نیاز برای تأمین گاز بخشهای مختلف کشور را فراهم کرد.
ارسال نظر