غلامرضا میری

غلامرضا میری، نائب رئیس شورای ملی زعفران ایران می‌گوید: مصرف زعفران باتوجه به نزدیک شدن به ماه مبارک رمضان و ایام نوروز افزایش می‌یابد. در نتیجه احتمال رشد قیمت این محصول باتوجه به افزایش تقاضا وجود دارد. با این حال مشکلی در عرضه زعفران وجود نخواهد داشت.

به گزارش خبرنگار ایراسین، قیمت زعفران در روزهای گذشته سیر صعودی به خود گرفت تا هر مثقال زعفران درجه یک صادراتی در بهمن ماه با رقمی بیش از یک میلیون تومان در بازار عرضه شود. بررسی میدانی از فروشگاه‌های سطح شهر نشان می‌دهد اکنون هر مثقال زعفران برحسب کیفیت با قیمتی حدود ۴۵۰ هزار تومان تا بالاتر از یک میلیون تومان به فروش می‌رسد، برای نمونه بسته یک مثقالی زعفران دختر پیچ افراس ۴۶۰ هزار تومان، زعفران چاپار ۵۳۵ هزار تومان، زعفران مهسان ۵۹۰ هزار تومان، زعفران آناهیتا ۶۱۰ هزار تومان، زعفران ممتاز احمدپور ۶۳۰ هزار تومان، زعفران سرگل قائنات تروند ۷۸۰ هزار تومان، زعفران نگین تسنیم ۸۵۰ هزار تومان، زعفران سحرخیز ممتاز یک میلیون و ۸۰ هزار تومان، زعفران نگین گل رخ یک میلیون و ۱۲۰ هزار تومان، زعفران نگین جی‌پی یک میلیون و ۱۶۰ هزار تومان، زعفران مصطفوی ممتاز یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان و زعفران نگین ملل یک میلیون و ۲۵۰ هزار تومان قیمت دارد.

غلامرضا میری، نائب رئیس شورای ملی زعفران ایران با اشاره به تغییر الگوی فروش این محصول و تاثیر آن بر قیمت زعفران به خبرنگار ایراسین گفت: کشاورزان در سال جاری روش متفاوتی برای فروش زعفران در پیش گرفتند و برخلاف گذشته تمام محصولات خود را به صورت یکجا با شروع فصل برداشت به فروش نرساندند. در واقع کشاورزان بخشی از محصول خود را در بازار عرضه و مابقی آن را ذخیره کردند و این مسئله افزایش قیمت زعفران را به دنبال داشت. مطابق آمارهای موجود قیمت زعفران در هفته‌های اخیر نسبت به اوایل فصل برداشت حدود ۲۰ تا ۲۵ درصد بالا رفت ولی بهای این محصول در روزهای اخیر حدود سه درصد کاهش پیدا کرد.

نائب رئیس شورای ملی زعفران ایران در رابطه با قیمت کنونی زعفران توضیح داد: اکنون هر کیلوگرم زعفران دسته با رقمی حدود ۷۰ تا ۸۱ میلیون تومان توسط کشاورز به فروش می‌رسد درحالی که این محصول پیش‌تر ۶۷ میلیون تومان قیمت‌گذاری می‌شد. همچنین قیمت هر کیلوگرم زعفران پوشال از ۷۴ میلیون تومان به ۹۵ میلیون تومان و نگین زعفران از ۸۰ تا ۸۴ میلیون تومان به ۱۰۰ تا ۱۰۵ میلیون تومان افزایش یافته است.

میری اضافه کرد: تغییر الگو فروش توسط کشاورزان نه تنها عرضه زعفران با قیمت واقعی را به همراه داشت بلکه مانع از عرضه بی‌رویه این محصول در بازار شد تا عرضه و تقاضا تعیین کننده قیمت زعفران در بازار باشند.

تداوم روند صعودی قیمت زعفران تا انتهای ۱۴۰۳

به گفته شماری از فعالان بازار هرساله تقاضا برای زعفران در آستانه ماه رمضان افزایش می‌یابد و احتمال تداوم روند صعودی بهای طلا سرخ باتوجه به افزایش مصرف خانوار تا انتهای سال جاری وجود دارد. میری با تاکید بر این موضوع بیان می‌دارد: مصرف زعفران باتوجه به نزدیک شدن ماه مبارک رمضان و ایام نوروز بالا خواهد رفت و احتمال نوسانات افزایشی قیمت این محصول به دلیل رشد تقاضا وجود دارد. با این حال مشکلی در عرضه زعفران وجود نخواهد داشت.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 0 =