معدن

مدیر اجرایی طرح احیا، فعال‌سازی و توسعه معادن کوچک مقیاس، خواستار تغییر سیاست نحوه واگذاری معادن از سازمان صمت استان‌ها به تابلو مشخص در بورس شد و گفت: این مهم، شفافیت و یکسان سازی واگذاری‌ها و نیز اطلاع رسانی در سطح ملی را به دنبال دارد.

به گزارش ایراسین به نقل از ایرنا، با فعال‌سازی ۳۹۲ معدن کوچک‌مقیاس در ۹ ماهه ۱۴۰۰، مجموع معادن احیاء و فعال شده از ابتدای اجرای طرح به ۷۹۱ معدن رسید. طرحی که در دل خود افزایش پتانسیل تولید و اشتغال را به دنبال داشته است. با این حال به نظر می‌رسد طرح یاد شده برای دستیابی بهتر به اهداف مدنظر نیازمند اقداماتی است.

پیش‌بینی شده از ابتدای اجرای این طرح در سال ۹۸ تا پایان آذر ماه امسال پتانسیل لازم برای اشتغال ۱۳ هزار و ۴۰۰ نفر به صورت مستقیم و افزایش بیش از ۲۹ میلیون تن تولید سالیانه در بخش معادن فلزی، غیرفلزی، سنگ‌های تزئینی و مصالح ساختمانی به وجود آمده باشد.

از بین ۳۹۲ معدنی که از ابتدای سال ۱۴۰۰ تا پایان آذرماه امسال احیاء و فعال‌سازی شدند، ۴۹ معدن از نوع فلزی، ۸۸ معدن غیرفلزی، ۱۰۲ معدن سنگ تزئینی و ۱۵۳ معدن از نوع مصالح ساختمانی بودند.

احیاء این معادن در سال جاری، پتانسیل تولیدی به میزان ۱۸ میلیون و ۲۷۳ هزار و ۷۲۵ تن را در مواد معدنی یاد شده و اشتغال به‌کار سه‌هزار و ۱۰۴ نفر را به دنبال داشته باشد.

با این حال، طرح یاد شده برای اجرای بهتر و دستیابی به اهداف تولید، توسعه و اشتغال نیازمند اقداماتی است.

در این پیوند، «سید رضا عظیمی» مجری طرح احیا، فعال‌سازی و توسعه معادن کوچک گفت: واگذاری معادن به صورت هدفمند از طریق بسته های سرمایه گذاری و شرکت های سهامی عام پروژه با این شرط که مزایده های بدون متقاضی به طرح احیاء جهت بررسی فنی و معرفی به سرمایه گذار ارجاع شود، پیشنهاد می‌شود.

وی گفت: صدور جواز تاسیس کارخانه‌های فرآوری برای معادن کوچک کشور با تشکیل کنسرسیوم‌های معدنی از دیگر پیشنهاداتی است که می‌تواند برای بهبود اجرای این طرح موثر بیفتد که در این زمینه می‌توان با معرفی سرمایه‌گذار در مناطق پیشنهادی از طرف طرح احیاء جواز تاسیس صادر کرد.

عظیمی، خواستار همکاری وزراتخانه و سازمان‌های صمت کشور با طرح احیاء، فعال‌سازی و توسعه معادن کوچک‌مقیاس در خصوص ارسال آمار و ارسال عملکرد به طرح و همچنین استفاده از ظرفیت صندوق بیمه برای تامین مالی پروژه های و معادن استانی به‌منظور تسریع و تسهیل در تصمیم‌گیری شد.

وی خاطرنشان‌کرد: صدور پروانه بهره‌برداری برای واحدهای فرآوری سیار، حضور حمایتی شرکت‌های بزرگ طرف تفاهم به منظور همراهی و سرمایه گذاری در استان‌ها و احیاء معادن با محوریت ایمیدرو از دیگر اقداماتی است که در این راستا می‌تواند موثر واقع شود.

مجری طرح احیا، فعال‌سازی و توسعه معادن کوچک همچنین پیشنهاد داد: با توجه به مهیا بودن زیرساخت‌های مورد نیاز طرح در خانه معدن، بخش اجرایی طرح به خانه معدن و اتاق بازرگانی محول شود.

وی گفت: ایجاد کلینیک تخصصی معدن با مدیریت و نظارت سازمان نظام مهندسی و انجام امور اجرایی از طریق تشکل‌ها، برگزاری دوره های آموزشی مدیریت بهره برداری معادن برای بهره برداران کم یا بدون سابقه فنی، حمایت و ایجاد سیاست‌های تشویقی برای حضور رتبه های برتر کنکور و نخبگان در بخش معدن، پیشنهاد می‌شود.

ارتقای جایگاه طرح در سطح سیاستگذاری و حمایت مستقیم بخش حاکمیت در وزارت صمت، دیگر مطلب مورد اشاره این مسوول به منظور بهبود عملکرد در اجرای طرح احیا، فعال‌سازی و توسعه معادن کوچک بود.

تاکنون احیا و فعال‌سازی ۷۹۱ معدن، ایجاد پتانسیل ۱۳ هزار و ۴۰۰ نفر شغل مستقیم و افزایش بیش از ۲۹ میلیون تن تولید سالیانه را به دنبال داشته است.

مطابق آمارها در سال ۹۸ و با اغاز این طرح، ۱۴۶ معدن احیاء و فعال‌سازی شد یا توسعه یافت که منجر به افزایش تولیدی به میزان یک میلیون و ۸۵۶ هزار تن و ایجاد پتانسیل اشتغال برای هفت هزار و ۲۶۶ نفر شد.

همچنین اجرای این طرح در سال ۹۹ منجر به احیا و توسعه ۲۵۳ معدن، ایجاد پتانسیل اشتغال برای سه‌هزار و ۱۲۸ نفر و قابلیت افزایش تولید به میزان ۹ میلیون و ۱۹ هزار و ۴۰۰ تن محصولات فلزیف غیرفلزی، سنگ‌های تزئینی و مصالح ساختمانی شد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 1 =