به گزارش ایراسین به نقل از ایرنا، اردشیر سعدمحمدی، مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران اظهار کرد: سهم شرکت ملی در طرح پیشرانان پیشرفت ایران هفت طرح با سرمایهگذاری یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلاری است.
وی با اشاره به «طرح پیشرانان پیشرفت ایران» با تعریف ۴۸ پروژه بزرگ در صنایع نفت، صنعت و معدن با استفاده از منابع شرکتهای بزرگ صنعتی، افزود: آمادگی داریم هر چند ماه یکبار گزارشی از پیشرفت کار طرحها که در حال عملیاتی و اجرایی شدن است، ارائه کنیم.
سعدمحمدی گفت: نخستین طرح شرکت ملی مس، تولید مس کاتدی سونگون در استان آذربایجان شرقی است و برای نخستین بار تولید مس کاتد در این استان با فعال شدن پنج کارخانه زیرمجموعه شکل میگیرد. سرمایهگذاری این طرح ۲۷۷ میلیون یورو و ۲ هزار و ۲۷۱ میلیارد تومان است که می تواند بازار و رونق خوبی در منطقه ایجاد کند.
وی بیان کرد: طرح دوم، فاز سوم تغلیظ سرچشمه در استان کرمان است که طی آن کارخانه ۳۰۰ هزار تنی طراحی و عملیاتی خواهد شد. این طرح با سرمایه گذاری ۳۰۶ میلیون یورویی و ۲ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومانی اجرایی خواهد شد.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران اضافه کرد: طرح سوم، فاز ۳ تغلیظ سونگون به ظرفیت ۱۵۰ هزار تن است که عملیات اجرایی آن آغاز شده و سرمایهگذاری ۱۲۵ میلیون یورویی و یکهزار و ۵۰۰ میلیارد تومانی برای آن انجام شده است.
سعدمحمدی خاطرنشانکرد: طرح چهارم، فاز ۲ میدوک در شهر بابک استان کرمان است که در پی آن کارخانه کنسانتره طراحی و اجرا خواهد شد. این کارخانه با ظرفیت ۱۸۰ هزار تن با سرمایهگذاری ۱۱۲ میلیون یورویی و یکهزار و ۵۱ میلیارد تومانی احداث خواهد شد.
وی اظهار کرد: پنجمین طرح، تولید اسید فسفریک است؛ با توجه به تولید اسید سولفوریک در مجتمع های مس سرچشمه و خاتونآباد آنها را به اسید فسفریک تبدیل خواهیم کرد که قابلیت تولید کودهای فسفاته را امکانپذیر خواهند کرد.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران ادامهداد: این طرح نیز با سرمایهگذاری ۷۶ میلیون یورویی و ۶۰ میلیارد تومانی اجرایی خواهد شد.
سعدمحمدی افزود: طرح ششم، ساخت کارخانه فلوتاسیون از سربارههای خاتونآباد است؛ این سربارهها از سالیان پیش روی زمین رها شده بود و برای نخستین بار به کنسانتره مس تبدیل خواهد شد.
وی اظهار کرد: این طرح با سرمایهگذاری ۱۵ میلیون یورویی و ۴۶۰ میلیارد تومانی اجرایی خواهد شد و در خرداد ماه سال آینده نخستین کارخانه آن به بهرهبرداری خواهد رسید.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران گفت: طرح هفتم، ساخت کارخانه آهک خاتونآباد با سرمایهگذاری ۷۷۴ میلیارد تومانی است تصریح کرد.
سعدمحمدی تصریحکرد: در مجموع این طرحها با سرمایهگذاری ۹۱۱ میلیون یورویی و هشتهزار و ۳۱۶ میلیارد تومانی و به عبارتی یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلاری اجرایی خواهد شد.
خیز به سمت تبدیل شدن به ۱۰ شرکت برتر جهان در تولید مس
وی با اشاره به سایر طرحهای شرکت ملی مس، اظهار کرد: با اکتشافاتی که تاکنون عملیاتی و اجرایی شده چهار میلیون و ۲۰۰ هزار تن ذخیره جدید به ذخایرمس کشور اضافه شده است و علاوه بر آن با اکتشاف معدن «سریدون» واقع در ۴۵ کیلومتری غربی مجتمع مس سرچشمه که عملیات تکمیلی اکتشافی آن در حال انجام است، یک کارخانه ۳۰۰ هزار تنی دیگر طراحی و اجرا می شود که جزو هفت طرح یادشده نیست.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران بیان کرد: با توجه به فناوریهای علمی روز جهان، همچنین افزایش حفاریهای اکتشافی از ۷۰ هزار متر در سال ۹۸ به ۱۰۰ هزار متر در سال ۹۹ و ۱۳۰ هزار متر در سال جاری، امیدواریم با دستگاههای جدیدی که وارد میشود شامل ۱۵ دستگاه جدید حفاری و همچنین بهرهمندی از تکنیکهای جدید، سرعت اکتشافات و همچنین ذخایر مس افزایش می یابد.
سعدمحمدی گفت: در سالهای گذشته ایران در رتبه نهم جهان در زمینه ذخایر مس قرار داشت و اکنون به رتبه هفتم جهان ارتقا پیدا کرده و امید میرود با اکتشافات جدید مکزیک را پشت سر گذاشته و به رتبه پنجم دست یابیم. میزان ذخایر فعلی ما ۴۴ میلیون تن مس خالص است و در صدر این جدول کشور شیلی با ۲۰۰ میلیون تن ذخیره خالص قرار دارد.
وی اظهار کرد: این شرکت خرداد ماه سال آینده سه طرح را افتتاح خواهد کرد که شامل معدن و کارخانه کنسانتره ۱۵۰ هزار تنی «دره آلو» در سیرجان، معدن و کارخانه کنسانتره ۱۵۰ هزار تنی «دره زار» در کرمان و کارخانه حاصل از تغلیظ سرباره های ذوب سرچشمه است.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران خاطرنشانکرد: افتتاح و بهرهبرداری از این طرحها افزایش ۳۵۰ هزار تنی تولید کنسانتره مس را به دنبال خواهد داشت و معادل ۷۰۰ میلیون دلار به درآمدها این مجموعه خواهد افزود.
سعدمحمدی گفت: با ۱۳ میلیارد دلار طرحی که در دست اجرا و برنامهریزی داریم، در پنج سال آینده ملی صنایع مس ایران جزو ۱۰ شرکت برتر جهان در تولید مس خواهد شد.
وی افزود: شرکت ملی صنایع مس ایران امسال برای نخستین بار از سه میلیارد دلار درآمد عبور خواهد کرد و امیدواریم با اجرای طرحهای توسعهای این درآمد به سالیانه هشت میلیارد دلار افزایش یابد.
بهتازگی توسعه ۴۸ طرح صنعتی در کشور کلید خورد و دولت با طرح پیشرانان پیشرفت ایران قصد دارد با استفاده از منابع شرکتهای بزرگ صنعتی، ۴۸ پروژه بزرگ در صنایع نفت، صنعت و معدن را اجرایی کند. وزیر صمت اعلام کرد که با اجرای این طرحها رشد اقتصادی نصیب کشور خواهد شد.
در این طرح قرار است سرمایهگذاری ۵۰۰ هزار میلیارد تومانی، برای توسعه صنایع کشور با استفاده از منابع کارخانههای سودده داخلی، اجرایی شود. در این راستا مراسم امضای اسناد و تفاهمنامههای مربوط به اجرای ۴۸ پروژه بزرگ صنعتی کشور توسط مدیران عامل شرکتهای سرمایهگذار و مجری در بهمن ماه سال جاری و با حضور رئیسجمهوری برگزار شد.
۱۱ میلیارد دلار صادرات سالیانه، تولید ۵۴ میلیون تن محصول معدنی، فلزی و پتروپالایشی، معادل ۲۰ میلیارد دلار درآمد سالیانه پس از بهرهبرداری و ایجاد ۲۱ هزار شغل مستقیم و ۶۴ هزار شغل غیرمستقیم، از جمله مزیتها و ظرفیتهای این پروژههای عظیم پس از بهرهبرداری است.
ارسال نظر