به گزارش ایراسین به نقل از میمتالز، وجیه الله جعفری در آیین هشتمین همایش جایزه بهره وری معادن و صنایع معدنی افزود: ایمیدرو با هدف ایجاد انگیزه در صنعت، برگزاری این همایش را طی سالهای گذشته در دستور کار قرار داد و ارزیابی عملکرد شرکتها را با همکاری سازمان ملی بهره وری عملیاتی کرد.
وی با بیان اینکه بهره وری پایه و اساس توسعه شرکتها و سازمانها برای رشد است، گفت: نتیجه این همگرایی و ارزیابی منجر به رشد عملکرد شرکتها در حوزه بهره وری شد و شرکتها این مهم را در برنامههای خود قرار داده اند.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: آثار جایزه بهره وری میتواند در مدیریت شرکتها متبلور شود و همچنین انگیزهای برای آینده باشد.
جعفری افزود: در کشورهای صنعتی "بهره وری" به عنوان یک عامل رقابت پذیر است از این رو اگر به دنبال صنعتی شدن کشور هستیم؛ به طور حتم باید دارای فرهنگ و تفکر بهره وری باشیم.
وی گفت: چنانچه یک سوم رشد اقتصادی را از محل بهره وری برنامه ریزی کنیم، بهره وری باید به عنوان اساس امور باشد.
ارایه مشوق به شرکتهای پیشرو در بهرهوری
رئیس هیات عامل ایمیدرو اعلام کرد: با هدف ایجاد انگیره بین شرکتهای پیشرو در امور بهره وری میتوان اقدام به ارایه مشوقهای مختلف کرد.
جعفری ادامه داد: به طور مثال با ارایه مشوقهای مالیاتی میتوان در راستای بهره ور شدن شرکتها و رشد اقتصادی گام برداشت و با این برنامه ریزی ایجاد انگیره کرد.
وی گفت: کمیته ارزیاب شرکتها در جایزه بهره وری میتوانند موضوع ارایه مشوق را در برنامههای خود قرار دهد تا اگر نیازمند به اخذ مجوز و اصلاح قوانین در مجلس شورای اسلامی باشد، پیگیریهای لازم انجام شود.
جایگاه برتر معدن و صنایع معدنی در بهرهوری
جعفری در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: رشد بهرهوری عوامل تولید بخش معدن از سال ۹۱ حدود ۵.۲ درصد است و بخش کشاورزی ۳.۸ درصد و سایر بخشها زیر یک درصد بوده است. هرچند باید تاکید کرد که حوزه معادن نیازمند وضعیت مطلوب تری است.
وی با اشاره به عوامل تاثیرگذار در رشد بهره وری، گفت: استحصال حداکثری از ارزش کانسنگ و کاهش ضایعات، استفاده از فناوریهای روز، بالابردن بهره وری در استخراج و تولید، حمل و نقل، کاهش قیمت تمام شده از جمله عوامل تاثیرگذار در رشد بهره وری است.
جعفری افزود: در این زمینه با استفاده از فناوریهای جدید باید به سمتی حرکت کنیم که شاهد آثار بهره وری باشیم.
رئیس هیات عامل ایمیدرو گفت: در حال حاضر رقابت پذیری در اقتصاد از اهمیت بالایی برخوردار است و در این زمینه آثار بهره وری از نکات کلیدی است.
وی افزود: به طور مثال برای حفظ بازار اقتصادی در قیمت گذاریها باید به سمت کاهش بهای تمام شده رفت و در این راستا باید عوامل تاثیرگذار در قیمت تمام شده که از یکی از موارد آن بهره وری است را مورد توجه قرار داد. جعفری عنوان کرد: به طور یقین این راهبرد در افزایش کارایی و اثربخشی موثر است.
ارسال نظر