حمیدرضا حمایت

مدیر مجتمع سرب و روی مهدی آباد گفت: برنامه های آتی ما در صنعت سرب و روی کشور بر سه محور اصلی استوار است که شامل تامین خوراک کارخانجات تولید شمش، توجه به صنایع پایین دستی و بررسی، ارتقا و استفاده از تکنولوژی مناسب در واحد های فرآوری سرب و روی کشور است.

به گزارش ایراسین، حمیدرضا حمایت در چهارمین همایش فلزات غیرآهنی با نگاهی به وضعیت کنونی و چشم انداز ترسیم شده برای صنعت سرب و روی کشور، اظهار داشت: ایران با دارا بودن ۵ درصد ذخایر سرب و روی جهان در رتبه ششم جهانی قرار دارد.

وی افزود: ایران ۳.۸ درصد استخراج روی و ۲.۴ درصد استخراج سرب دنیا را انجام می دهد، و این درحالیست که نسبت استخراج به ذخایر در جهان حدود ۵ درصد است که این رقم در ایران در بخش روی حدود ۱.۷ درصد است و نیازمند رشد سه برابری است که یکی از اصول دیده شده در ترسیم چشم انداز صنعت سرب و روی کشور محسوب می شود.

حمایت ضمن تشریح مختصر وضعیت ذخایر و اکتشافات صورت گرفته در بخش سرب و روی کشور، به اهمیت اکتشافات در بخش سرب و روی جهت تولید پایدار این حوزه از صنعت تاکید کرد.

به گفته وی، در سال ۹۹ ، ۲۰۸ هزار تن شمش روی و ۱۸۶ هزار تن شمش سرب تولید شد و با پیوستن مهدی آباد به زنجیره تولید، این آمار دو الی سه برابر افزایش خواهد یافت.

وی درباره طرح جامع سرب و روی گفت: طرح جامع سرب و روی پس از ۳ سال مطالعه، در سال ۹۹ به یک طرح هدفمند و دارای چشم انداز تبدیل شد که امید است با ابلاغ آن از سوی وزارت صمت، این طرح بعنوان سند بالادستی صنعت سرب و روی کشور مورد بهره برداری صاحبان صنعت و ذینفعان اصلی قرار گیرد.

وی افزود: براساس برنامه چشم انداز ۱۴۲۰، تولید شمش روی ۶۰۰ هزار تن خواهد شد که علاوه بر تولیدات فعلی، بخشی از آن توسط معدن مهدی آباد شامل ۱۴۰ هزار تن شمش از محل کنسانتره سولفیدی مهدی آباد و ۱۰۰ هزارتن کاتد از محل فاز اکسیدی مهدی آباد، بخشی از طریق استحصال پسماندها و باطله ها و بخشی نیز از طریق واردات با مجموع ۱۳۰ هزار تن و همچنین بخشی از ظرفیت های در حال احداث تولید شمش روی تامین خواهد شد.

وی ادامه داد: برنامه های آتی ما در صنعت سرب و روی کشور بر سه محور اصلی استوار است. محور اول تامین خوراک کارخانجات تولید شمش از طریق اکتشافات، واردات و بازیافت پسماندها است. محور دوم توجه به صنایع پایین دستی شامل تولید باتری زینک- ایر، ماده شیمیایی لیتوپون، تولید پودر اکسید روی پیشرفته و تولید ورق الکتروگالوانایز خواهد بود و محور سوم نیز بررسی، ارتقا و استفاده از تکنولوژی مناسب در واحد های فرآوری سرب و روی کشور است.

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 1 =