به گزارش ایراسین به نقل از تسنیم، علیرضا شهیدی در گفت وگویی در سنندج در پاسخ به این سؤال که افزایش عمق و سطح اکتشافات ایران چقدر می تواند به افزایش ذخایر معدنی ایران اضافه کند و میزان دقیق اکتشافات سطحی و عمقی ایران اکنون چقدر بوده و تا ایده آل بین المللی چقدر فاصله داریم؟ اظهار داشت: آنچه که در کشور تا کنون باب بوده این بوده که مواد معدنی در سطح کشور شناسایی و ثبت شده و بر این اساس ۴۰میلیارد تن انواع ذخیره معدنی در کشور قطعی و مابقی ذخیره زمین شناسی پیش بینی شده است.
وی افزود: سازمان زمین شناسی قریب به دو دهه است که به شناسایی ذخایر پنهان روی آورده است به این معنی که این ذخایر به هیچ عنوان نشانه هایی روی سطح زمین ندارند، بنابراین امیدواریم با استفاده از ژئوفیزیک هوایی بتوانیم این ذخایر معدنی را شناسایی کنیم.
معاون وزیر صمت خاطرنشان کرد: ما در سازمان زمین شناسی از مقیاس یکصد هزار در دهه هشتاد به مقیاس ۹۴۵هزار کیلومترمربع، سطح کشور را مورد شناسایی قرار داده ایم.
رئیس سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور از افزایش دقت اکتشافات خبر داد و بیان کرد: از سال گذشته سازمان زمین شناسی به تولید اطلاعات پایه در مقیاس یک پنجاه هزارم ورود کرده است لذا امیدواریم در برنامه پنج ساله هفتم کل کشور را در مقیاس یک پنجاه هزار داشته باشیم.
شهیدی در پاسخ به این سؤال که چرا در زمینه اکتشافات بخش خصوصی زیاد وارد کار نشده، آیا قانون اجازه نمی دهد یا اینکه هزینه بالاست؟ ما در مقایسه با کشور برزیل، شیلی و استرالیا کجای کار هستیم؟ توضیح داد: در بحث شناسایی و پی جویی زیاد از دنیا عقب نیستیم و باید به این نکته نیز توجه کنیم که سطح کشور ما بسیار وسیع است و نیازمند همکاری بخش خصوصی در این باره هستیم.
معاون وزیر صمت افزود: افزایش سطح و عمق اکتشاف معادن عامل توزیع عادلانه ثروت و ایجاد اشتغال در کشور استنهادینه شدن خام فروشی در معادن/ واگذاری ها براساس اهلیت انجام می شود
رئیس سازمان زمین شناسی کشور یادآور شد: به دلیل پرریسک بودن بحث اکتشافات، سود زیادی عاید بخش خصوصی نمی شود و به همین دلیل زیاد وارد کار نمیشوند و میطلبد که در این بخش حاکمیت ورود کند.
ارسال نظر