به گزارش ایراسین، مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات با موضوع استماع گزارش هیئت مدیره و بازرس قانونی، تصویب صورتهای مالی سال (دوره) مالی منتهی به ۲۹ اسفند ماه سال ۱۴۰۰، تقسیم سود، انتخاب حسابرس و بازرس قانونی، انتخاب روزنامه کثیرالانتشار، تعیین حق حضور اعضای غیر موظف هیئت مدیره و تعیین پاداش هیئت مدیره برگزار شد.
این مجمع با حضور ۸۱.۹۳ درصدی سهامداران رسمیت یافت. در این جلسه گزارش مبسوط هیأت مدیره توسط مدیرعامل این شرکت به مجمع ارائه شد.
اردشیر سعدمحمدی مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات در مجمع «ومعادن» عنوان کرد: تبدیل شدن به برترین شرکت سرمایهگذاری معدن در خاورمیانه چشم انداز شرکت است. گروه فولاد مبارکه، صندوق بیمه روستاییان و عشایر، سرمایهگذاری صدر تامین و سایر، ترکیب سهامداران شرکت را تشکیل میدهند.
وی افزود: سود عملیاتی مجموعه ومعادن ۵۶ درصد نسبت به سال گذشته رشد داشته است. همچنین ۷۴ درصد به داراییهای مجموعه گروه ومعادن اضافه شده است و جمع بدهیهای نیز ۵ درصد کاهش داشته است. با توجه به ارقام سود و زیان تلفیقی، سود عملیاتی شرکت در سال مالی منتهی به ۲۹ اسفند ۱۴۰۰ معادل ۱۷۳ میلیون و ۹۸۱ هزار و دو میلیون ریال بوده است. این رقم افزایش ۵۴ درصدی سود عملیاتی و افزایش ۵۶ درصدی سود خالص هر سهم را نسبت به سال مالی قبل در پی داشته است.
مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات ادامه داد: جمع داراییهای شرکت در پایان سال مالی مذکور بر اساس جدول خلاصه ارقام ترازنامه تلفیقی معادل ۴۳۸ میلیون و ۸۶۵ هزار و ۸۲۶ میلیون ریال است که نسبت به سال مالی گذشته افزایشی معادل ۷۴ درصد را نشان میهد. افزایش ۳۴ درصدی سرمایهگذاریهای بلندمدت و افزایش ۲۰۵ درصدی سرمایهگذاریهای کوتاه مدت نسبت به سال مالی گذشته نیز از نکات قابل توجه گزارش بود که در صورت خلاصه ارقام ترازنامه تلفیقی آمده است. سود عملیاتی شرکت اصلی معادل ۱۳۵ میلیون و ۴۰ هزار و ۳۷۶ میلیون ریال است که نسبت به سال مالی گذشته ۶۸ درصد افزایش را نشان میدهد.
به گفتهی وی بررسی روند تغییر قیمت سهام شرکت از ابتدای سال ۱۴۰۰ تاکنون افزایش حدود ۴۰ درصدی آن را نشان میدهد، در حالی که طی همین مدت شاخص کل بورس ۱۴ درصد رشد داشته است. از ابتدای سال ۱۴۰۰ تاکنون، ارزش بازار «ومعادن» ۵۱ درصد رشد داشته است. ارزش بازار این شرکت در ۲۰ تیرماه سالجاری معادل یک میلیون و ۱۱۹ هزارو ۹۳۰ میلیارد ریال بوده است. نسبت قیمت به NAV سهم «ومعادن» در پایان خرداد ۱۴۰۱ معادل ۶۱ درصد است. سود پایه هر سهم «ومعادن» در سال مالی مذکور ۱۶۴۲ ریال بوده و از افزایش ۵۴ درصدی نسبت به سال گذشته برخوردار بوده است.
وی بیان کرد: ۹۷ درصد پرتفوی شرکت را مجموعههای پذیرفته شده در بورس تشکیل میدهند. ترکیب پرتفوی غیربورسی شرکت شامل پویا انرژی ۲۴ درصد، توسعه آهن و فولاد گلگهر ۲۱ درصد، پرتو تابان معادن فلزات ۲۱ درصد، ایریتک ۱۳ درصد، کاوند نهان زمین ۴ درصد و سایر ۱۷ درصد است.
سعد محمدی با اشاره به سهم گروه شرکتهای هلدینگ سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات عنوان کرد: گروه ومعادن ۵۷ درصد از تولید کنسانتره کشور، ۳۷ درصد از تولید کنسانتره، ۲۳ درصد احیاء مستقیم و ۱۳ درصد فولادسازی کشور می باشد.
مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات درباره اهم پروژههای در دست اجرای شرکت در سال ۱۴۰۰، بیان کرد: فولاد کردستان شامل احداث کارخانه تولید آهن اسفنجی و احداث کارخانه ذوب و فولادسازی، صبانور شامل احداث کارخانه کنسانترهسازی، پویا انرژی، فولاد آرتاویل شامل احداث کارخانه تولید آهن اسفنجی و فولاد اقلید احداث کارخانه تولید آهن اسفنجی است که اهم پروژههای در دست اجرای شرکت در سال ۱۴۰۰ بالغ بر ۶۲۴ میلیون یورو در بخش ارزی و ۱۰۶ هزارمیلیارد ریال در بخش ریالی (مجموعا ۲۹۳ هزارمیلیارد ریال) هزینه داشته است.
وی پروژههای در حال برنامهریزی شرکت در سال ۱۴۰۱ شامل معدن مس جانجا، احداث کارخانه تولید گرافیتی، مجتمع صنایع فرو آلیاژ، کارخانه تولید تایر دانست که اهم پروژههای در دست برنامهریزی شرکت برای سال ۱۴۰۱ مجموعا ۲۱۷ هزار میلیارد ریال هزینه در بر خواهد داشت. بنابراین طی این دوسال مجموعه بزرگ «ومعادن» راهبری حدود ۵۰۰ هزارمیلیارد ریال را در کشور بر عهده دارد.
سعدمحمدی همچنین گفت: ۲۰ پروژه در مجتمع گلگهر در مجموع به ارزش سه میلیارد یورو، ۱۰ پروژه در شرکت گهر زمین مجموعا به ارزش دو میلیارد یورو، ۱۸ پروژه در مجمتع چادرملو در مجموع ۳.۲ میلیارد یورو، مجموع سرمایهگذاری شرکت توسعه معادن و فلزات است.
مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات عنوان کرد: در خصوص موضوع مشارکت شرکت ومعادن در معدن مس و طلای جانجا، حجم سرمایهگذاری اولیه پیشبینی شده در این پروژه حدود ۳۵۰ میلیون دلار برآورد میشود. همچنین میزان درآمد ناشی از اجرای این طرح بعد از بهرهبرداری رقمی بین ۴۰۰ تا ۴۵۰ میلیون دلار پیشبینی شده است.
به گفته مدیرعامل ومعادن این شرکت ورود به بخش معدن را جدیتر خواهیم داشت چرا که با توجه به نیاز کشور طی ۵ سال آینده به سنگ آهن ورود به بخش معدن از جمله برنامههای ما است. از سویی دیگر تا سال ۲۰۵۰ میزان تامین انرژی از نفت از ۳۷ درصد به ۴ درصد میرسد اما تامین انررژی از الکتریسته رشد خواهد داشت و این موضوع نشان میدهد سرمایهگذاری در صنعت مس بسیار منطقی است. لذا ورد به این بخش افزایش سود برای ما در پی دارد و ما نیازمند نیروی انسانی متخصص در آینده خواهیم بود.
وی تلاش جهت توسعه فعالیتهای اکتشافی به منظور کشف معادن جدید سنگ آهن و عناصر نادر خاکی و … و همچنین پیگیری تملک داراییها و شرکتهای ارزندهای که از سوی دولت و نهادهای عمومی واگذار میگردد و همچنین شرکت در مزایده واگذاری معادن و محدودههای اکتشافی از اهم برنامههای شرکت در سال جاری دانست.
سعدمحمدی با اشاره به طرحهای توسعهای و دانش فنی شرکت در سال جاری گفت: تسریع و تسهیل در تکمیل طرحها و پروژههای نیمه تمام در سطح شرکتهای فرعی و سرمایهپذیر، تامین منابع مالی جهت اجرای طرحهای توسعه و تلاش جهت توسعه دانش فتی و تکنولوژیک گروه از طریق بهرهگیری از توان دانشگاها از جمله این طرحها است.
شایان ذکر است پس از سخنرانی مدیرعامل و ارائه گزارش حسابرس قانونی، صورتهای مالی منتهی به دوره ۲۹ اسفند ماه سال ۱۴۰۰ به تصویب سهامداران رسید. روزنامههای صمت و دنیای اقتصاد به عنوان روزنامههای کثیرالانتشار انتخاب شدند و سود قابل تقسیم ومعادن به ازای هر سهم معادل ۴۰ تومان تعیین شد.
ارسال نظر