محسن سید صالحی، کارشناس ماشینآلات صنعتی و معدنی در خصوص واردات ماشینآلات معدنی در گفتگو با خبرنگار ایراسین اظهار کرد: اخیراً واردات ماشینآلات صنعتی آسانتر شده و مجوزهای موردی برای واردات ماشینآلات معدنی راحتتر صادر میشود و الان معضل اصلی حوزه ماشینآلات، مجوز ورود است. اکنون نسبت به قبل شرایط واردات مساعدتر شده و مجوزها راحتتر صادر میشود.
وی بیان کرد: معافیتهای مالیاتی واردات ماشینآلات صنعتی از پیشتر مطرح بوده و این بحث مربوط به هزینههای گمرکی برای شرکتهایی است که ماشینآلات را بهقصد تولید وارد میکنند و این معافیت شامل پیمانکاران معدن نمیشود.
کارشناس ماشینآلات صنعتی و معدنی افزود: یعنی اگر معدنداری مجوز معدن و بهرهبرداری از آن را دارد و ماشینآلاتی وارد کند به استناد آن میتواند معافیت گمرکی بگیرد که این معافیتها بسیار سخت اعمال میشود.
سید صالحی گفت: مجوزهای ورود ماشینآلات پیشتر بهطور موردی برای شرکتهای معدنی صادر میشد و کارشناسان وزارت صمت ارزیابی میکردند که این معدن به چه دستگاههایی نیاز دارد و بر آن اساس مجوزی خاص صادر میشد تا آن معدن کار بتواند ماشینآلات دستدوم تا ۵ سال ساخت را وارد کند.
وی افزود: در مواردی مجوز ورود ماشینآلات دستدوم تا ۱۰ سال ساخت هم صادر میشد اما اکنون مجوزها عمومیتر شده و شرکتها میتوانند لیست ماشینآلات موردنظرشان را به وزارت خانه عرضه کنند و پس از بررسی لازم تائید آن را بگیرند و نیاز به مجوز خاص نیست؛ هدف این است که از این طریق تا حدودی تسهیل کنند و تعداد ماشینآلات وارداتی را افزایش دهند.
این کارشناس در خصوص بخشنامه ابلاغشده مبنی بر اینکه معدنکاران باید نیمی از ماشینآلات موردنظرشان را در داخل تأمین و مابقی را وارد کنند گفت: این بخشنامه در خصوص ماشینآلاتی است که در داخل تولید میشود، تولیدکنندگان داخلی توان تولید ماشینآلات معدنی و عمرانی مورد نیاز معدنکاران در کشور را ندارند لذا بخشنامه ابلاغی، شامل ماشینآلات معدنی نمیشود.
ارسال نظر