سومین جلسه شورای معادن استان لرستان

سومین جلسه شورای معادن استان لرستان در سال ۱۴۰۱ با حضور احمدرضا دالوند معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری استان لرستان و بهمن جعفری رئیس سازمان صمت و جمعی از اعضای شورای معادن این استان برگزار شد.

به گزارش ایراسین سومین جلسه شورای معادن استان لرستان در سال ۱۴۰۱ با حضور احمدرضا دالوند معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری استان لرستان و بهمن جعفری رئیس سازمان صمت و جمعی از اعضای شورای معادن این استان برگزار شد.

در این نشست مدیرکل مرکز زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی زاگرس، در راستای یکی از بندهای دستور جلسه تحت عنوان "در اولویت قرار گرفتن پی‌جویی و اکتشافات معدنی در استان لرستان" به ارائه مطالب خود پرداخت.

حجت‌الله کریمی‌منفرد ضمن ارائه و تشریح وضعیت و موقعیت زمین‌شناسی و ظرفیت‌های معدنی استان لرستان گفت: ویژگی‌های زمین‌شناسی و تاریخچه رخدادهای زمین‌ساختی در هر یک از زون‌های ساختاری منجر به تشکیل مواد معدنی گوناگون در این زون‌ها شده است.

وی با بیان اینکه هر زون توان معدنی خاص خود را دارا است؛ خاطرنشان کرد: قرارگیری مکانی استان‌ و نحوه پوشش آنها توسط زون‌های ساختاری به عنوان اصلی‌ترین عامل در تشکیل ذخایر معدنی و نیز انواع ذخایر تشکیل شده در آنها است.

مدیر مرکز زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی لرستان با بیان اینکه از لحاظ ساختاری این استان در دو پهنه زاگرس و سنندج-سیرجان واقع شده، افزود: هر یک از این ساختارها از لحاظ فیزیوگرافی و زمین‌ساختی سیمای متفاوتی دارند.

وی با شاره به این‌که زون سنندج- سیرجان که از شمال بروجرد تا جنوب خاوری الیگودرز در خاور استان ادامه دارد و یکی از پویاترین پهنه‌های زمین‌ساختی ایران است، تصریح کرد: پدیده‌های دگرگونی و زمین‌ساخت مکرر و منطبق بر فازهای تکتونیکی جهانی بر این زون حاکم است و پهنه ساختاری زاگرس که قسمت اعظم استان را فرا گرفته به صورت دو بخش مرتفع و چین خورده دیده می‌شود.

به گفته وی در سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور برای تولید اطلاعات پایه مقیاس یک‌پنجاه هزارم به عنوان مقیاس حاکمیتی در نظر گرفته شده و در حال حاضر نقشه‌ها در سه لایه زمین‌شناسی، اکتشاف و ژئوشیمی در حال تهیه هستند.

کریمی‌منفرد تصریح کرد: ضمن تهیه نقشه یکپارچه زمین‌شناسی و نقشه راه علوم زمین و معدن استان لرستان توسط سازمان، اداره‌کل زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی زاگرس علاوه بر اکتشافات موضوعی در استان، گزارش اکتشاف و پیجویی طلا، مس و پلی‌متال را در استان تهیه و سپس پیجویی و اکتشاف سیستماتیک پتانسیل‌های معدنی در محدوده ۲ برگه یک‌پنجاه‌هزارم مناطق الشتر و الیگودرز را انجام داده و برگه بروجرد نیز در حال تکمیل است.

به گفته مدیر مرکز زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی زاگرس تهیه سه برگه زمین‌شناسی یک‌پنجاه‌هزارم چالانچولان، دورود و چغلوندی نیز از دیگر پروژه‌هایی است که به همت کارشناسان این مرکز به پایان رسیده است‌.

وی ضمن اشاره به انجام مطالعات ژئوفیزیک هوایی در شناسایی ذخایر پنهان و عمیق تصریح کرد: جهت تحول و به‌منظور تسریع در تولید اطلاعات پایه در بخش‌های اولویت‌دار و کاهش زمان از شناسایی کانسار به معدن و بخش‌های استخراج و فرآوری استان به حمایت و تامین اعتبار نیاز دارد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 2 =