به گزارش ایراسین به نقل از ایرنا، محمد مخبر روز یکشنبه در جلسهای برای بررسی راهکارهای پیشرفت و تحول صنعت مس در ایران، با اشاره به ظرفیت های مغفول مانده خدادادی در کشور و استفاده نکردن مناسب از آنها، گفت: باید با استفاده از مشارکت مردم و نقدینگی موجود در جامعه، نسبت به فعالسازی این ظرفیتها در بخشهای مختلف اقدام کنیم.
معاون اول رئیس جمهور افزود: مردم آمادگی دارند در بازار سرمایه حضور جدی داشته باشند که لازم است با معرفی طرح هایی که حاشیه سود بالا دارند، نقدینگی جامعه را به سمت این پروژه ها هدایت و زمینه حضور و مشارکت مردم در فعالسازی ظرفیتهای مغفول مانده کشور را فراهم کنیم.
وی تأکید کرد: در سالیان گذشته همواره اداره کشور از طریق درآمدها نظیر درآمدهای حاصل از فروش نفت و اخذ مالیات انجام شده است در حالی که اگر بتوانیم کشور را با اتکا به داراییهایی نظیر ذخایر و مخازن نفت و گاز و معادن اداره کنیم، تحولاتی گسترده در توسعه و پیشرفت کشور محقق خواهد شد.
مخبر با اشاره به گزارشهای ارائه شده در جلسه در خصوص صنایع مس ایران با هدف گذاری دستیابی به تولید یک میلیون تن کاتد مس، خاطر نشان کرد: لازم است شرکت ملی صنایع مس ایران ضمن تلاش برای تحقق این هدفگذاری، برنامهریزی و سطح پروازی خود را بیش از این ارتقاء داده و برنامه ای دقیق و منسجم برای واگذاری سهام به مردم و افزایش تولید به ۳ میلیون تن کاتد مس را در دستور کار قرار دهد.
معاون اول رئیس جمهور همچنین بر لزوم پرهیز از خام فروشی تأکید کرد و گفت: باید تلاش کنیم به جای خامفروشی، زنجیره پایین دستی صنایع همچون صنعت مس را با اتکا به ظرفیتهای موجود فعال کنیم تا شاهد ارزش افزوده هر چه بیشتر و تولید ثروت برای کشور باشیم.
مخبر از مدیران شرکت ملی صنایع مس ایران خواست ظرف یک ماه آینده برنامهای جامع و مدون برای ایجاد تحول در صنعت مس کشور و همچنین جلب مشارکت مردمی طراحی و آن را ارائه کنند.
در این جلسه که سیدرضا فاطمی امین وزیر صنعت، معدن و تجارت و رئیس هیأت عامل صندوق توسعه ملی نیز حضور داشتند، رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران گزارشی از برنامهریزی انجام شده برای دستیابی به تولید یک میلیون تن کاتد مس ارائه کردند و به تشریح اهداف این برنامه پرداختند.
براساس این گزارش، شرکت ملی صنایع مس ایران قرار است با سرمایه گذاری لازم، طرح تولید یک میلیون تن کاتد مس را با هدف افزایش تولید، افزایش درآمد زایی و توسعه اشتغال اجرایی کند که با تحقق این برنامه جایگاه ایران در تولید و اکتشاف صعود قابل توجهی خواهد داشت و تولید کاتد مس از ۲۸۵ هزار تن به یک میلیون تن خواهد رسید و میزان اشتغال در صنعت مس کشور از ۲۸ هزار نفر به ۸۰ هزار نفر و ظرفیت صادرات نیز از ۱,۶ میلیارد دلار به ۱۰ میلیارد دلار در سال ارتقاء پیدا خواهد کرد.
ارسال نظر