نیازی

تولید مس کاتد به روش هیپ لیچینگ( اسیدپاشی با آب) در مجتمع مس سونگون ورزقان همزمان با دومین حضور رییس جمهور در آذربایجان شرقی با حضور سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت از امروز در مس سونگون آغاز شد.

به گزارش ایراسین به نقل از شاتا، سیدمهدی نیازی سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت، در آئین افتتاح و بهره برداری پروژه هیپ لیچینگ و تولید اولین کاتد مس آذربایجان با ابراز خرسندی از تحقق آرزوی مردم آذربایجان گفت: امیدواریم با توسعه برنامه‌ریزی‌های انجام شده؛ این معدن به قطب تولید خاورمیانه تبدیل شود و موجب ثروت افزایی مردم منطقه شود، در این مجتمع تلاش شده موضوعات زیست محیطی با حساسیت‌های لازم انجام و برنامه توسعه با شتاب بیشتری پیگیری شود.

با اجرای این طرح با هزینه یک هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان، در مرحله نخست سالانه چهار هزار تن مس کاتد در مجتمع مس سونگون تولید می شود.

هدف این طرح تبدیل سنگ‌های کم‌عیار معدن با استفاده از روش‌های اقتصادی به مس کاتد ۹۹.۹۹ درصد است و تکنولوژی مورد نظر در این طرح استفاده از روش اسید شویی و ظرفیت خوراک طرح، سالانه ۲ میلیون تن سنگ معدنی با عیار ۳۱صدم درصد است.

مدیر مجتمع مس سونگون با اشاره به تکمیل بودن پروژه هیپ لیچینگ در ۱۶۴ هکتار اظهار کرد: اعتبار پروژه ۱۲ هزار میلیارد ریال بوده و ۷۰۰ نفر اشتغالزایی مستقیم و غیرمستقیم دارد.

معبود عباس زاده ادامه داد: پیشرفت پروژه در انتهای سال ۱۳۹۷، برابر با ۲.۹۸ درصد در انتهای سال ۱۳۹۸، معادل ۲۳.۶۵ درصد و پیشرفت پروژه در انتهای سال ۱۳۹۹،معادل ۴۳.۶۲ درصد، پیشرفت پروژه در انتهای سال ۱۴۰۰، برابر با ۷۸.۸۹ درصد و در انتهای سال ۱۴۰۱، نزدیک ۱۰۰ درصد بوده است.

وی گفت: هیپ لیچینگ پروژه ای است که در ۶ بخش اجرا شده و از قسمت هایی مثل هیپ(آب)، ۶ استخر، محلول و غیر بوده رعایت مسایل حفاظت از محیط زیست رعایت شده و بسیاری از مشکلات زیست محیطی بخاطر انبار اکسید کنسانتره مس برطرف شده است

یک میلیون تن ماده معدنی بارگذاری شده

وی یادآور شد: اکنون یک میلیون تن ماده معدنی بارگذاری شده و زیرپاشش رفته که برای تولید ۱۵۰ هزار تن کاتد آماده شده طوری که ۹هزار و ۵۰۰ مترمکعب محلول حاوی مس به آن ریخته شده و برای ۲۰ تن خوراک مس آماده شده است.اکنون یک میلیون تن ماده معدنی بارگذاری شده و زیرپاشش رفته که برای تولید ۱۵۰ هزار تن کاتد آماده شده طوری که ۹هزار و ۵۰۰ مترمکعب محلول حاوی مس به آن ریخته شده و برای ۲۰ تن خوراک مس آماده شده است.

وی خاطر نشان کرد: برای نخستین بار پس از ۴۱ سال در تاریخ سونگون و بعد از ۱۷ سال از استخراج کنسانتره از طریق این پروژه، کاتد مس در مجتمع مس سونگون تولید می شود که موجب انقلاب در صنعت آذربایجان و درآمدزایی و اشتغالزایی بزرگی در آذربایجان شرقی خواهد شد.

وی یادآور شد: سال گذشته برای ۲هزار و ۵۰۰ نفر در این مجتمع اشتغال ایجاد شد.

وی افزود: کل اشتغال رسمی در تاریخ مجتمع مس سونگون تا سال گذشته ۷۰۰ نفر بود که با استخدام رسمی ۵۴۸ نفر در سال گذشته ( ۸۰ درصد استخدام های رسمی تاریخ سونگون)، تعداد نیروهای رسمی به یکهزار و ۲۴۸ نفر رسید.

مجتمع مس سونگون بزرگترین مجموعه معدنی شمال غرب کشور است که در حدود ۱۰۰ کیلومتری شمال شرق تبریز و ۲۵ کیلومتری ورزقان و در همسایگی جمهوری های آذربایجان و ارمنستان قرار دارد.

معدن مس سونگون بزرگ ترین معدن مس کشور است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 7 =