استخراج معدن

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی گفت: معدن مهمترین بخش توسعه خراسان جنوبی است و کار در معادن به عنوان پیشران استان است.

به گزارش ایراسین به نقل از تسنیم، علیرضا عباس‌زاده معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی، در سمینار محیط زیست، توسعه پایدار با اشاره به اینکه خراسان جنوبی استانی مرزی و کویری است که آن را با شاخصه معدن می‌شناسند، اظهار داشت: اقدام برای ثبت ژئوپارک طبس نشانگر ظرفیت زمین‌شناسی از جهات مختلف از جمله معادن موجود در آن است.

وی افزود: ۷۵۷ واحد معدنی در استان داریم که دارای ۶.۸ ذخیره معدنی با اشتغال ۱۲ هزار نفر است که این موضوع سبب شده از خراسان جنوبی به عنوان بهشت معادن کشور یاد شود.

به گفته وی شرایط معدنی استان نسبت به دیگر نقاط کشور بهتر است، اما مهم آن است که چگونه بتوانیم از این ظرفیت به خوبی استفاده کنیم.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی با بیان این که دارایی ما در حوزه معدن بسیار است، متذکر شد: بیش از ۵۲ نوع ماده معدنی شناخته شده در خراسان جنوبی داریم، اما با این وجود بخش بزرگی از این ظرفیت هنوز فعال نشده تا ارزش افزوده برای ما داشته باشد و سبب اشتغال بیشتر در این حوزه شود.

عباس‌زاده تصریح کرد: با توجه به ظرفیت‌های معدنی موجود در استان در سفر اول رئیس جمهور به خراسان جنوبی توجه ویژه‌ای به معادن شد.

وی خاطرنشان کرد: طرح تحول در معادن سال گذشته انجام شد که هر چند نتایج آن اعلام نشده، اما نتایج اجرای این طرح نشانگر ارتقای وضعیت معادن استان به بیش از دو برابر نسبت به گذشته خواهد بود.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی یاد آور شد: بخش زیادی از این ظرفیت معطل است و ضرورت دارد ظرفیت‌های غیر فعال را فعال و در چرخه رشد قرار دهیم.

وی عنوان کرد: هر بخشی در استان اهمیت خود را دارد، اما معدن مهمترین بخش توسعه استان است و کار در معادن پیشران خراسان جنوبی است که باید همه ما آن را به خوبی درک کنیم.

عباس‌زاده خاطرنشان کرد: اگر اقتصاد استان بر محور معدن باشد زمینه توسعه این بخش بیش از گذشته فراهم خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه در سفر دوم رئیس جمهور به استان هم به این بخش توجه شد گفت: در این راستا شورای معدن استان تشکیل شد تا درخواست‌های استان مشخص و برای تصویب در شورای معادن کشور ارائه شوند.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی عنوان کرد: باید با رفع موانع سرمایه‌گذاری در این بخش برای جذب سرمایه‌گذاران اقدام کنیم تا شرایط سرمایه‌گذاری در معادن استان نسبت به گذشته بیشتر فراهم شود.

وی تاکید کرد: هر چه زودتر باید نظام مسائل معدنی خراسان جنوبی مشخص شود تا از شورای توسعه معادن کشور مصوباتی خوبی برای استان در این زمینه داشته باشیم.

عباس‌زاده گفت: شرعی و قانونی وظیفه داریم تا در راستای حفظ محیط زیست فعالیت کنیم و اگر این کار را انجام ندهیم در آینده منجر به فاجعه‌ای در این بخش خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر دو واحد سبز یکی صنعتی و دیگری معدنی در استان داریم و باید تلاش کنیم تا تعداد واحدهای سبز خراسان جنوبی در از دو واحد افزایش یابد.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه همه ما در این زمینه وظیفه داریم گفت: کسب رتبه اول در زمینه صدور پروانه و اکتشاف، رتبه دوم گواهی کشف و در زمینه صدور بهره‌برداری هم رتبه سوم کشور و رتبه چهارم بهره‌برداری را در کشور داریم.

به گفته وی حدود ۲۵۰ معدن غیر فعال در خراسان جنوبی وجود که باید زمینه رونق آنها را فراهم کنیم.

در ادامه این سمینار معاون معادن و صنایع معدنی اداره کل صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی گفت: معدن نقش اساسی به ویژه در اقتصاد غیر نفتی دارد.

ایمان طلب افزود: ۷۶۰ معدن در استان داریم که حدود هزار کیلومتر عرصه خراسان جنوبی را تخریب می‌کنند.

وی آلودگی هوا، زمین، صدا، رادیو اکتیو و غیره را از جمله آلودگی‌های فعالیت معدنی اعلام کرد و افزود: باید به سوی ایجاد واحدهای سبز حرکت کنیم که انجام این کار جز با رعایت ضوابط محیط زیست عملی نمی‌شود.

به گفته وی در واحدهای معدنی با مدیریت مصرف آب ، زمینه استفاده از پساب این واحدها را باید فراهم کنیم که بخش دولتی و خصوصی با نگاه به آینده باید زمینه انجام این کار را فراهم کنند.

حاتمی، مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی نیز در این سمینار بر رعایت قوانین و ضوابط محیط زیست در بخش معادن استان تاکید کرد و در ادامه مطالبی در زمینه فرایندهای معدنکاری، تجربیات موفق، بازسازی معادن، نقش موثر معادن در توسعه اقتصادی استان و اهمیت منابع آب در روش‌های مطلوب بهره‌برداری از آن در معادن توسط حاضران در این سمینار ارائه شد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 0 =