• ۲۳ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۲:۳۰
  • کد خبر: 38845
  • readingTime: ۲ دقیقه
اعضای فراکسیون معدن

اعضای فراکسیون معدن مجلس شورای اسلامی، با حضور در سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور، به ارتقای جایگاه این سازمان تاکید کردند.

به گزارش ایراسین به نقل از ایرنا، نشست رئیس، دبیر و اعضای فراکسیون معدن و صنایع‌معدنی مجلس شورای اسلامی با مدیران سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور در محل این سازمان برگزار شد.

در این دیدار اعضای فراکسیون معدن و صنایع معدنی مجلس شورای اسلامی به ارتقای همه جانبه این سازمان تاکید کردند و علیرضا شهیدی، معاون وزیر صمت و رئیس این سازمان به بررسی تاریخچه و فعالیت‌های جاری سازمان متبوع خود پرداخت.

همچنین رضا جدیدی، مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی، فناوری اطلاعات و بودجه سازمان زمین‌شناسی هم در این نشست به بررسی و ارائه موضوعاتی از جمله طرح تحول، روند تولید اطلاعات پایه، مسائل حاکمیتی، بودجه، چالش‌های پیش‌روی اکتشاف و نیروی‌انسانی و فعالیت‌های تخصصی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور پرداخت.

هماهنگی میان دستگاهی برای استفاده از ظرفیت سازمان زمین‌شناسی برای خدمات‌رسانی

در حاشیه این دیدار حسین محمدصالحی، نماینده مردم فریدن و فریدونشهر در مجلس شورای اسلامی با بیان این‌که مناطقی در غرب در استان اصفهان از نظر زمین‌شناسی بکر و دست‌نخورده است، گفت: این مناطق عوارض طبیعی خاص، زیبایی‌ها و جاذبه‌های طبیعی خود را دارند.

وی افزود: این مناطق سردسیر و کوهستانی در غرب استان اصفهان جزء مرتفع‌ترین نقاط در این استان است و به دنبال برگزاری جلسه با سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور نکات قابل‌توجهی از جمله افزایش ظرفیت‌های معدنی شهرستان‌های استان اصفهان، بررسی موضوع ژئوپارک، زیست‌بوم‌ها و شناخت مخاطرات طبیعی بررسی شد.

نماینده مردم فریدن و فریدونشهر در مجلس شورای اسلامی با بیان این‌که موضوعات مختلف مخاطرات‌طبیعی هر ساله در این استان روی می‌دهد؛ تصریح کرد: سال گذشته بخاطر بارش سنگین برف و بسته شدن راه‌های روستایی و سقوط برف و بهمن با مشکلاتی مواجه بودیم که شناخت این مخاطرات و بهره‌گیری از مطالعات انجام شده در سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور در دستیابی به راهکار مناسب برای رفع این موانع مناسب خواهد بود.

وی با اشاره به اینکه در بسیاری از مناطق استان اصفهان به‌خاطر برداشت بی‌رویه آب با فرونشست زمین مواجه هستیم، خاطرنشان‌کرد: بسیاری از مناطق استان اصفهان به دشت‌های ممنوعه تبدیل شده‌اند که شناسایی کلی مناطق از نظر زمین‌شناسی و بررسی آن جهت احداث و انتقال خطوط انرژی جهت کاهش اثرات این مخاطرات تاثیرگذار خواهد بود که باید با ایجاد هماهنگی میان دستگاهی از ظرفیت‌ها و مطالعات انجام شده در این سازمان جهت خدمات‌رسانی بیشتر به مردم منطقه استفاده شود.

محمدصالحی درباره توسعه اکتشاف مواد معدنی در استان اصفهان برای تامین خوراک مجتمع صنعتی فولاد، گفت: چندین معدن بزرگ سنگ آهن و منگنز در منطقه وجود دارد که البته بهره‌برداری از آنها به خاطر پوشش گیاهی خاص منطقه زاگرس مرکزی با ممنوعیت‌ها و محدودیت‌هایی از سوی منابع طبیعی مواجه شده است.

وی با تاکید به این‌که باید قاعده اهم و مهم را در برداشت از ذخایر معدنی درنظر گرفت، تصریح کرد: باید با انجام مطالعات مورد نیاز به این نتیجه برسیم که آیا حفظ و رعایت موازین زیست‌محیطی منطقه ضرورت بیشتری دارد یا باید از ذخایر معدنی غنی که مورد نیاز کشور است، استفاده کنیم؟

نماینده مردم فریدن و فریدونشهر در مجلس شورای اسلامی همچنین گفت: اکنون ذخایر بسیاری از معادن با پوشش گیاهی مناسب در حال استخراج است و به‌صورت خام به خارج از کشور صادر می‌شود که باید این موضوع با برگزاری نشست‌های جدی در بدنه دولت بررسی شود و به هر کدام از موضوعات و توجه به میزان اولویت آن از جمله مساله حفظ منابع طبیعی و یا برداشت از منابع طبیعی توجه شود تا با بررسی مناسب به راهکار مناسب دست یابیم.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 1 =