آمار سازمان توسعه تجارت

بر اساس جدول منتشر شده توسط سازمان توسعه تجارت ایران، در شش ماه نخست سال ۱۴۰۲، حدود ۸۸.۱ درصد کل صادرات غیرنفتی ایران به ۱۰ کشور انجام شده است. این میزان نسبت به مدت مشابه سال گذشته با افزایش ۰.۴ درصدی همراه بوده است.

به گزارش خبرنگار ایراسین، مبتنی بر آمارهای منتشر شده از سوی سازمان توسعه تجارت، حدود ۸۸.۱ درصد کل صادرات غیرنفتی ایران به ۱۰ کشور بوده که در این میان سه کشور ،چین، عراق و امارات متحده عربی در صدر این جدول قرار دارند. 

تازه‌ترین آمار منتشر شده از سوی سازمان توسعه تجارت نشان میدهد در شش ماهه نخست امسال مجموع صادرات غیرنفتی شامل پتروشیمی و پایه ،نفتی معدن و صنایع معدنی صنعت و کشاورزی ۶۷ میلیون و ۷۴۴ هزار تن به ارزش ۲۴ میلیارد و ۱۴۴ میلیون دلار بوده است. 

آمارها نشان میدهد در مجموع در این مدت نسبت به نیمه نخست سال قبل وزن صادرات غیرنفتی ۲۹ درصد رشد داشته اما ارزش آن با افت ۲.۶ درصدی مواجه شده است. 

بیشترین سهم این صادرات مربوط به پتروشیمی و میعانات گازی است که نزدیک به ۵۲ درصد به لحاظ ارزشی کل صادرات غیرنفتی را به خود اختصاص داده است، معدن و صنایع معدنی نیز با رقمی نزدیک به ۲۷ درصد در رتبه دوم قرار دارد سهم صنعت و کشاورزی نیز از کل ارزش صادرات غیر نفتی به ترتیب ۱۵ و شش درصد بوده است.

از طرف دیگر بر اساس این آمار در نیمه نخست امسال حدود ۸۸.۱ درصد کل صادرات غیرنفتی کشور به ۱۰ کشور بوده است. 

در نیمه نخست امسال صادرات ایران به ۱۰ کشور چین، عراق امارات متحده عربی ترکیه، هند، پاکستان، افغانستان، عمان، فدراسیون روسیه و اندونزی معادل ۲۱ میلیارد و ۲۴۵ میلیون دلار بوده است. همچنین میزان صادرات ایران به ۱۰ بازار اول کالاهای صادراتی در این مدت به لحاظ ارزشی و وزنی به ترتیب یک و ۳۷ درصد رشد داشته است.

در میان این ۱۰ کشور چین عراق و امارات متحده عربی در صدر جدول قرار دارند که به ترتیب ۲۸.۷، ۱۸.۸ و ۱۲.۵ کل صادرات غیرنفتی را به خود اختصاص داده اند.

چین با ۲۸.۷ درصد، عراق با ۱۸.۸ درصد و امارات متحده عربی با ۱۲.۵ درصد در صدر کشورهای وارد کننده کالا از ایران در این مدت قرار دارند.

چین با ۲۸.۷ درصد، بزرگترین وارد کننده کالا از ایران در شش ماه نخست سال ۱۴۰۲ بوده است. میزان صادرات ایران به چین در این مدت به ارزش ۶.۹۲۱ میلیارد دلار بوده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته با کاهش ۱۲ درصدی همراه بوده است.

مهمترین محصولات صادراتی ایران به چین در این مدت محصولات پتروشیمی، میعانات گازی، سنگ آهن و فولاد بوده است. 

سایر کشورهای وارد کننده کالا از ایران در شش ماه نخست سال ۱۴۰۲ کشورهای ترکیه (۱۰.۳ درصد)، هند (۴.۴ درصد)، پاکستان (۳.۹ درصد)، افغانستان (۳.۴ درصد)، عمان (۲.۶ درصد)، روسیه (۱.۸ درصد) و اندونزی (۱.۵ درصد) بودهاند. 

بر اساس تحلیل جدول ۱۰ بازار اول کالاهای صادراتی در شش ماه نخست سال ۱۴۰۲، چین همچنان بزرگترین وارد کننده کالا از ایران است و پس از آن عراق و امارات متحده عربی نیز در رتبههای دوم و سوم قرار دارند. 

صادرات ایران به ۱۰ بازار اول کالاهای صادراتی در این مدت به لحاظ ارزشی به چین، امارات، ترکیه و اندوزی کاهش و به کشورهای عراق، هند، پاکستان، عمان و فدراسیون روسیه افزایش یافته است. همچنین قابل توجه است که میزان صادرات به کشور افغانستان در ۶ ماهه نخست سال جاری در مقایسه با مدت مشابه در سال گذشته بدون تغییر باقی مانده است. 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 5 =