به گزارش ایراسین، بابک احمدی در این بازدید در خصوص فعالیتهای مجتمع ایزوایکو (مجتمع کشتی سازی و فراساحل ایران) و اینکه قرار است این مجموعه به چه سمت و سویی برود، افزود: در کشور تقاضا و ظرفیت ساخت و تولید به قدر کافی در حوزه شناورهای دریایی اعم از تجاری، صنعتی، گردشگری و مسافری وجود دارد.
وی با بیان اینکه آنچه که امروز در این حوزه تبدیل به معضل شده است، تأمین نقدینگی و سرمایه گردش مورد نیاز در تولید است، اظهار کرد: در تمام دنیا هیچکس بدون سیستمهای لیزینگ و وامهای تجاری کار نمیکند و توقع ما نیز این است که نظام بانکی کشور در حوزه طرحهای سنگین ریالی و ارزی وارد عمل شده و زیرساختهای تأمین مالی ایجاد کند تا اتصال بین خریدار و فروشنده رونق بیشتری پیدا کند.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین با اشاره به اینکه در حال حاضر مذاکراتی با شبکه بانکی انجام شده که امیدواریم بهزودی منجر به نتیجه خوبی شود، خاطرنشان کرد: هرچند که در این مدت از ابزارهای نوین مالی با توجه به ظرفیتهای بازار سرمایه نیز غافل نبودیم و در سال گذشته در حوزه صنایع سنگین در ای درو شاهد اتفاقات خوبی در این حوزه بودیم.
احمدی تصریح کرد: در صنایع دیگر نیز در حال مطالعه با وزارت صمت برای تدوین و طراحی روشهای تأمین مالی هستیم که بتوانیم مسیر اتصال تولید به تقاضا را هموارتر کنیم.
دبیر کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی نیز در بازدید از غرفه ایزوایکو در محل بیست و هشتمین نمایشگاه بینالمللی نفت، گاز، پخش و پتروشیمی و دیدار با سلمان ضربی مدیرعامل این شرکت، گفت: ظرفیتهای ایزوایکو هم میتواند به اشتغالزایی در کشور کمک کند و هم در طرحهای توسعهای در کشور بهکارگیری شود.
عبدالعلی رحیمی مظفری اظهار کرد: جای بسیار خوشوقتی دارد و خوشحالم که ایزوایکو دقیقاً در حوزههایی فعالیت میکند که اولویتهای کمیسیون انرژی است.
وی افزود: یکی از این اولویتها را موضوع خودکفایی در حوزه نفت با توجه به نیاز به فشار افزایی میادین نفت و گاز است و غالب منابعی که در این حوزه فشار وجود دارد، در حوزه دریا است.
دبیر کمیسیون انرژی مجلس خاطرنشان کرد: ایزوایکو اعلام آمادگی کرده است که میتواند هابهای جدیدی در این حوزه داشته باشد که قطعاً این موضوع را در کمیسیون مطرح و پیگیری خواهیم کرد.
رحیمی افزود: ظرفیت و زیر ساختهایی که در این شرکت وجود دارد که هم میتواند به اشتغالزایی کشور کمک کند و هم میتواند در مرحلههای توسعهای به ویژه در مناطق میادین مشترک اثرگذار باشد، که از این جهت این موفقیت را به ایزوایکو تبریک میگویم و با هماهنگی به عمل آمده به زودی به اتفاق اعضای کمیسیون انرژی مجلس بازدیدی از این شرکت خواهیم داشت تا بتوانیم بیشتر با توانمندیها، ظرفیتها و همکاریهایی که میتوانند داشته باشند؛ آشنا شویم.
بیست و هشتمین نمایشگاه بینالمللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی با حضور و مشارکت از ۱۹ تا ۲۲ اردیبهشت در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران در حال برگزاری است.
مجتمع کشتی سازی و صنایع فراساحل ایران (ایزوایکو) یک منطقه ویژه اقتصادی در محدودهای به مساحت یکهزار و ۱۰۰ هکتار در ۳۷ کیلومتری غرب بندرعباس و در ساحل خلیجفارس ایجاد شده است.
ایجاد این مجموعه؛ با توجه به موقعیت طبیعی، جغرافیایی و برخورداری از حوضچه آرامش به مساحت ۳۸۰ هکتار و همچنین برخورداری از تسهیلات قانونی منطقه ویژه بهمنظور توسعه صنعت و تجارت در محدوده صنایع کشتی سازی و صنایع فراساحل و سازههای دریایی و همچنین صنایع پایین دستی و ایجاد کارخانههای مرتبط با حوزه کشتیسازی و تأمین منافع اقتصادی، اجتماعی، منطقهای، ملی و استفاده از آخرین فن آوریهای مرتبط در راستای افزایش تولید و اشتغال پایدار بوده است.
ایزوایکو از طریق خلیجفارس به آبهای بینالمللی و از طریق بندرعباس با استفاده از راههای زمینی، ریلی و راههای هوایی به اقصی نقاط دنیا دسترسی دارد.
بر اساس گزارش ایرنا، حوزه فعالیتی ایزوایکو به دلیل نزدیکی با بنادر شهید رجایی و شهید باهنر که بیشترین واردات و صادرات کشور از این بنادر انجام میشود همانند یک گلوگاه راهبردی تلقی میشود و با توجه به تردد هزاران شناور به صورت سالیانه در خلیجفارس میتواند علاوه بر کمک به ساخت انواع شناورها، کمک شایان توجهی در جهت تعمیرات شناورهای مختلف انجام دهد.
ایزوایکو طی این سالها با طراحی و ساخت سکوهای نفت و گاز نقش خود را در کشور به اثبات رسانده؛ تا جایی که امروز بهعنوان بزرگترین زیرساخت صنایع دریایی در کشور شناخته میشود و هماکنون با دارا بودن سیستمهای مختلف از آبگیری و بهآباندازی، توانایی ساخت و تعمیرات هر نوع شناوری در دنیا را دارد.
ارسال نظر