به گزارش ایراسین، عبدالله خرم دل اظهار کرد: از ابتدای امسال در راستای توسعه معادن استان دارای پروانه دائم و در بخش استعلامها و درخواستهایی که در کارگروههای تعامل با منابع طبیعی و محیط زیست برگزار شده به دلایل محیط زیستی و پوشش گیاهی و بافت خاص استان با اغلب درخواستها مخالفت شده است.
وی یکی از مسیرهایی راهگشا در این زمینه را طرح این مشکلات در کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید که مصوبه آن (ریاست این کارگروه برعهده استاندار است) لازمالاجرا است، دانست و تصریح کرد: سازمان بسیج مهندسان صنایع و معادن کشور در حرکتی مبتکرانه معادن راکد را با کمک وزارت صنعت، معدن و تجارت فعال میکند که در این راستا احیای ۱۰ معدن دارای پروانه دائم با کمک بسیج مهندسان استان در دستور کار قرار گرفت.
وی عنوان کرد: فرآیند احیای سه معدن شامل ۲ معدن سنگ لاشه یکی در تالش و دیگری در رودسر و سلیس در منجیل انجام و بزودی به معادن فعال استان اضافه میشوند.
وی در خصوص رفع مشکلات برخی از معادن استان که در مجاورت منازل مسکونی قرار دارند نیز گفت: اواخر سال گذشته جلساتی با دادستانهای این مناطق برگزار شد و توانستیم موافقت برداشت از معدن سمام شهرستان لنگرود و معدن دیگری در شهرستان رودسر را اخذ کنیم.
خرم دل ادامه داد: در مجوزهای برداشت موقت نیز با چالشهای قابل توجه و عظیمی مواجه هستیم که برابر مصوبه شورای حفظ حقوق بیتالمال در اواخر سال گذشته برداشت از رودخانهها محدود و این امر موجب شد درخواستهای برداشت مصالح به پشت مخازن سدهای استان ازجمله سد منجیل سوق داده شود.
وی تاکید کرد: در حال حاضر تقاضاهای بسیاری برای تأمین مصالح استان وجود دارد اما دستگاههای اجرایی به دلایلی چون محدودیت شرایط برداشت از پشت سد و دوری راه و افزایش هزینههای حمل مصالح، استقبال چندانی برای استفاده از این مصالح ندارند.
رئیس اداره امور معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان تصریح کرد: با وجود موافقت صدور مجوز برداشت از سوی آب منطقهای، برداشت این حجم از مصالح از پشت سد منجیل با چند پیمانکار؛ محدودیتهایی دارد که برای رفع این محدودیتها رایزنیهایی با فرمانداری شهرستان رودبار و همچنین استانداری انجام شده است.
خرم دل اضافه کرد: امسال واگذاری حدود هفت محدوده معدنی از طریق مزایده به سرمایه گذاران دارای اهلیت در حال انجام است ضمن آنکه از محل مخزن سد منجیل نیز برای برداشت در قالب مزایده استفاده خواهد شد و در سال ۱۴۰۲ نیز هفت فقره مجوز اکتشاف معدنی، ۲ فقره گواهی کشف و ۲ فقره پروانه بهره برداری در گیلان صادر شد.
وی میزان برداشت مواد معدنی در سال ۱۴۰۲ را نیز هفت میلیون و ۹۵۸ هزار و ۲۲۷ تن اعلام کرد و افزود: ۱۲ گواهی صلاحیت فنی و مالی برای معادن صادر شده است.
خرم دل در مورد معدن سنگرود نیز گفت: با توجه به عدم انجام تکالیف و تعهدات شرکت برنده مزایده معدن در رابطه با انجام کارهای اکتشافی به منظور دستیابی به ذخایر زغال، همچنین استقرار نیروی لازم جهت کنترل تهویه، آبکشی و نگهداری از معدن به لحاظ خطر ناشی از انفجار گاز متان و علاوه بر آن عدم پرداخت مبلغ مربوط به اموال غیرقابل انتزاع معدن موضوع ماده ۲۱ قانون معادن (صدور پروانه بهرهبرداری مزایدهای منوط به تعیین تکلیف اموال غیر قابل انتزاع معدن بوده) این مزایده ۲۹ شهریور سال ۱۴۰۲ اداره کل استان ابطال و به دلیل استنکاف شرکت از انجام تعهدات قانونی موضوع مزایده بر اساس بند ت ماده ۷۷ آئین نامه اجرایی قانون معادن نسبت به ضبط ضمانت نامه شرکت مربوطه به مبلغ ۱۰ میلیارد ریال اقدام شد.
بر اساس گزارش ایرنا، وی گفت: راهکار پیشنهادی برای احیای این معدن که در جلسه شورای عالی معادن مطرح شد واگذاری آن به یکی از شرکتهای توسعهای تحت پوشش وزارت مطبوع (زیر مجموعههای ایمیدرو) جهت تکمیل عملیات اکتشافی، به روز رسانی ذخایر گواهی کشف و سپس واگذاری آن از طریق مزایده به بخش خصوصی با اعمال مشوقهایی از قبیل تقسیط هزینههای اموال غیر قابل انتظار (موضوع ماده ۲۱ قانون معادن) است که این امر به دستور وزیر صنعت، معدن و تجارت نیاز دارد.
ارسال نظر