اقتصاد چین

بسیاری از موسسات مالی تقاضا برای کامودیتی‌ها در سال ۲۰۲۵ را نزولی پیش‌بینی می‌کنند، زیرا احتمال افت تقاضای بیشتر از سوی چین وجود دارد. شرایط بد اقتصاد چین تقاضا برای کامودیتی‌ها در سال ۲۰۲۴ را کاهش داد و این مسئله با ریزش قیمت کالاهای بسیاری همراه شد.

به گزارش خبرنگار ایراسین، افت شدید تقاضا برای کامودیتی‌ها در سال ۲۰۲۴ بازارهای جهانی را ملتهب کرد و با ریزش قیمت بسیاری از کالاها همراه شد. سنگ‌آهن از کانال ۱۴۰ دلار تا محدوده ۹۰ دلار ریزشی شد، فلز مس با وجود ثبت سقف تاریخی جدید در سال ۲۰۲۴ ولی در آخرین معاملات هفته گذشته کانال ۹۰۰۰ دلار را از دست داد و فلزات پایه بازدهی‌های منفی سنگینی به ثبت رساندند. بلومبرگ افت تقاضا در بنادر چین را دلیل اصلی کاهش قیمت‌ها بیان می‌کند.

داده‌های اقتصادی چین به خصوص در بخش صنایع هر ماه ضعیف‌تر از ماه قبل اعلام می‌شود و به دنبال آن تقاضا برای بسیاری از کامودیتی‌ها کاهش یافته است. در سال ۲۰۲۴ با ارائه هر بسته حمایتی توسط دولت چین بازار کامودیتی‌ها برای چند روز صعودی می‌شد ولی هیچکدام از این بسته‌ها موفق به کنترل رکود داخلی نشد. اکنون در هفته‌های پایانی سال ۲۰۲۵ انتظار می‌رود چینی‌ها برنامه‌های بزرگ‌تری نسبت به بسته‌های حمایتی قبلی داشته باشند. با این حال گزارش‌ها نشان می‌دهد شاید شرایط اقتصادی چین در سال ۲۰۲۵ نیز به همین منوال ادامه داشته باشد و این مسئله به معنای ادامه رکود در بازار فلزات پایه و کامودیتی‌هاست.

بلومبرگ در گزارشی مدعی شد شرکت‌های ژاپنی چشم‌انداز روشنی به وضعیت اقتصادی چین ندارند.

چین در انتظار ۲۰۲۵ و کامودیتی‌ها در انتظار چین

به طور کلی ۶۴ درصد از شرکت‌های ژاپنی معتقدند شرایط اقتصاد چین در مسیر بدتر شدن قرار دارد. اوج سرمایه‌گذاری این شرکت‌ها در چین مربوط به سال ۲۰۱۱ بود، ضمن اینکه از سال ۲۰۲۱ سرمایه‌گذاری در چین را کاهش دادند و در سال پیش‌رو نیز به دنبال کاهش بیشتر سرمایه‌گذاری در این کشور هستند. آژانس بین‌المللی انرژی ماه گذشته با ارائه گزارشی چشم‌انداز قیمتی کامودیتی‌ها برای سال ۲۰۲۵ را کاهش داد، زیرا معتقد است تقاضا از سوی چین تقویت نخواهد شد. گزارش‌ها نشان می‌دهد هند و کشورهای جنوب شرق آسیا مهم‌ترین منبع رشد تقاضا برای نفت تا سال ۲۰۳۵ هستند، پیش از این چین مهمترین منبع رشد تقاضا برای نفت بود.

چین در انتظار ۲۰۲۵ و کامودیتی‌ها در انتظار چین

در نیمه ابتدایی سال ۲۰۲۴ چشم‌انداز روشنی از افزایش تقاضا در چین ترسیم می‌شد ولی اکنون مؤسسات مالی یکی پس از دیگری چشم‌انداز قیمتی خود برای سال ۲۰۲۵ را کاهش می‌دهند. با این حال نشریات چینی معتقدند دولت چین در هفته‌های آینده از یک بسته حمایتی بزرگ رونمایی خواهد کرد. انتظار می‌رسد بانک مرکزی این کشور سقف تسهیلات را تا مقدار قابل توجهی افزایش دهد. سه ماه قبل زمزمه‌هایی از افزایش سقف تسهیلات با رشد شدید قیمت‌ها در بازار کامودیتی‌ها همراه بود ولی بانک‌مرکزی چین خیلی سریع عقب نشینی کرد.

نشریات چینی مدعی‌اند بسته حمایتی جدید در هفته‌های اول ۲۰۲۵ معرفی خواهد شد در طرف مقابل رویترز در گزارشی نوشت اکنون اولویت چین، دولت جدید آمریکاست و تا شفاف نشدن سیاست‌های ترامپ بسته حمایتی بزرگی در کار نیست. با این تفاسیر بازار کامودیتی‌ها به خصوص فلزات پایه در کم‌تقاضاترین هفته‌ها طی سال‌های اخیر قرار دارند و انتظار کاهش بیشتر قیمت‌ها وجود دارد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 3 =