به گزارش خبرنگار ایراسین، برزیل و آمریکا همکاری خود را برای تولید نیکل و کبالت از سال ۲۰۲۵ آغاز میکنند. وزارت صنعت و معدن برزیل در اوایل سال ۲۰۲۲ از شروع فرآیند استخراج و بهرهبرداری از معدن نیکل-کبالت Piaui خبر داد. این معدن در شمال شرق برزیل قرار دارد که حاوی مقادیر بسیار زیادی فلزات معدنی نیکل و کبالت با درجه کیفی بالا است ولی برزیلیها تاکنون موفق به تکمیل پروژه Piaui نشدهاند. بررسیها نشان میدهد برزیلیهای در صورت تکمیل زیرساختهای پروژه Piaui قادر به استخراج و تولید سالانه حدود ۲۷ هزار تن نیکل و ۹۰۰ تن کبالت خواهند بود. همچنین پیشبینیها از وجود دیگر فلزات معدنی در این معدن برزیلی حکایت میکند. وزیر معدن و صنعت برزیل چندی پیش طی یک نشست خبری نبود بودجه کافی را علت عدم تکمیل پروژه نیکل-کبالت Piaui اعلام کرد و در آن زمان از سرمایهگذاران خارجی به منظور اتمام فرآیند استخراج و تولید فلزات معدنی از این معدن دعوت به عمل آمد. درنهایت برزیلیهای جهت تکمیل این پروژه و ساخت یک کارخانه معدنی تولید نیکل و کبالت در منطقه شامل شرقی برزیل با آمریکا مشارکت خود را شروع نمودند.
بر اساس جدیدترین اخبار منتشر شده از سوی برزیل، شرکت مالی توسعه بینالمللی ایالات متحده آمریکا تحت عنوان TechMet اوایل سال ۲۰۲۵ سرمایه حدود ۵۵۰ میلیون دلاری برای توسعه پروژه نیکل-کبالت Piaui در اختیار برزیل قرار میدهد که این رقم معادل ۴۰ درصد از بسته مالی در نظر گرفته شده برای توسعه این پروژه معدنی توسط این شرکت مالی آمریکایی است. به گفته مارک تراورز (Mark Travers)، مدیرعامل پروژه Piaui با سرمایهگذاری آمریکا این پروژه معدنی تا سال ۲۰۲۸ به اتمام خواهد رسید.
آمریکا به دنبال یافتن جایگزین برای چین
آنطور که رویترز ادعا کرده آمریکا با هدف جایگزینی برزیل به جای چین در پروژه Piaui سرمایهگذاری میکند چرا که ایالات متحده به دنبال کاهش وابستگی به چین است و بزودی سیاستهایی پیرامون افزایش تعرفه واردات کالا و فلزات معدنی از چین به این کشور اعمال خواهد شد. چینیها نیز در واکنش به سیاستهای جدید آمریکا صادرات فلزات و خاکهای کمیاب خود را به این کشور ممنوع خواهند کرد. درنتیجه آمریکا برای تأمین مواد معدنی حیاتی و فلزات کلیدی از جمله فلزات مورد نیاز برای انتقال انرژی به دنبال جایگزین است. به گفته برایان منل (Brian Menell)، مدیرعامل شرکت TechMet، برزیل پتانسیل تبدیل شدن به بزرگترین تولیدکننده نیکل در جهان پس از اندونزی را دارد و با تکمیل زیرساختهای پروژه Piaui سلطه چین بر بازار جهانی نیکل و کبالت محدود خواهد شد.
ارسال نظر