به گزارش ایراسین به نقل از روابط عمومی ایمیدرو، وجیه اله جعفری که در دیدار رزم حسینی وزیر صنعت معدن و تجارت و معاونان از ایمیدرو، سخن می گفت، تصریح کرد: سال گذشته در شرایطی که تحریم ها به اوج رسیده بود، ارزش صادرات تولیدات معدنی و صنایع معدنی به ۸.۵ میلیارد دلار رسید و امسال پیش بینی می شود تا پایان سال، فقط در زنجیره فولاد ۱۰ میلیون تن صادرات داشته باشیم.
معاون وزیر صنعت معدن و تجارت، سهم این حوزه از صادرات غیرنفتی را ۲۰ درصد اعلام کرد و افزود: ۸۵ شرکت معدنی و صنایع معدنی سهمی نزدیک به ۲۴درصدی از بورس دارند و مجموع ارزش سهام این شرکت ها (در پایان سال ۹۹) به ۵۵ میلیارد دلار رسید.
جعفری ارزش فروش معدن و صنایع معدنی کشور را ۲۷ میلیارد دلار اعلام کرد و اظهار داشت: ایجاد هر یک شغل در بخش معدن، تا هفت شغل در صنایع معدنی و پایین دستی ایجاد می کند.
به گفته وی، ۱۶هزار ۷۰۰ شغل توسط ایمیدرو و با مشارکت بخش خصوصی طی سال های ۹۲ تا ۹۹ ایجاد شده است.
وی در عین حال با اشاره به ماموریت سازمان های توسعه ای و در عین حال دولتی کشورهای توسعه یافته، اظهار داشت: ارایه کمک های فنی و مالی، کمک به توسعه مناطق مختلف کشور، توسعه سرمایه گذاری با مشارکت بخش خصوصی، تنوع بخشی به تامین مالی از جمله ماموریت هایی است که ایمیدرو مشابه آن کشورها انجام می دهد.
جعفری گفت: از ابتدای تاسیس ایمیدرو تا پایان سال گذشته، ۲۳.۵ میلیارد دلار طرح افتتاح شده و تا پایان سال ۱۴۰۰ نیز بیش از ۱.۹ میلیارد دلار پروژه وارد مدار تولید می شوند.
جذب ۷.۲ میلیارد دلار سرمایه بخش خصوصی
رئیس هیات عامل ایمیدرو درباره مشارکت بخش خصوصی اظهار داشت: از سال ۹۲ به این سو ۷.۲ میلیارد دلار سرمایه بخش خصوصی جذب طرح ها شده که ۲.۵ میلیارد دلار پروژه تکمیل و راه اندازی شده است.
وی درباره نیاز کشور به اکتشافات گفت: با توجه به برنامه های فعلی توسعه ای و برداشت از معادن، ایمیدرو برنامه وسیعی را برای کشف ذخایر جدید در ۳۰ استان در حال اجرا دارد.
افزایش ذخایر قطعی
معاون وزیر صنعت معدن و تجارت درباره افزایش ذخایر قطعی مواد معدنی ادامه داد: حاصل اکتشافات این سازمان، افزایش ذخایر سنگ آهن به میزان ۹۷۷ میلیون تن، زغالسنگ ۲۵۶ میلیون تن، مس محتوا ۱۶ میلیون تن، بوکسیت ۱۷ میلیون تن و طلا ۷۲ تن بوده است.
جعفری با بیان اینکه ارزش برجای ۱۰ ماده معدنی پرمصرف ایران ۳۹ میلیارد دلار است، تاکید کرد: در صورت سرمایه گذاری، تکمیل زنجیره و افزایش ذخایر، بخش معدن و صنایع معدنی طی ۲۰ سال آتی، افزون بر هزار میلیارد دلار فروش محصول خواهد داشت.
جعفری در عین حال به موانع اجرای ماموریت های این سازمان توسعه ای گفت: تنها ۵درصد از مساحت کشور شامل محدوده های اکتشافی، گواهی کشف و پروانه های اکتشافی است.
افزایش سرمایه شرکت های بزرگ
رئیس هیات عامل ایمیدرو در بخش دیگری از سخنانش اظهار داشت: این سازمان با سیاست کنترل مدیریتی که بر شرکت های بزرگ دارد، طی دو سال گذشته منابع مالی شرکت ها را به اجرای پروژه های توسعه ای هدایت کرده است. به گفته وی، در سال گذشته با راهبری ایمیدرو، ۳۹ هزار میلیارد تومان میزان سرمایه شرکت های بزرگ با هدف اجرای طرح های توسعه افزایش یافت.
وی یادآور شد: فاز نخست خط انتقال آب از خلیج فارس به فلات مرکزی در سال گذشته افتتاح شد و همچنین طرح انتقال آب خلیج فارس به استان های خراسان رضوی و اصفهان و انتقال آب از دریای عمان به استان سیستان و بلوچستان آغاز شد.
بومی سازی یک میلیارد دلاری
رئیس هیات عامل ایمیدرو، ارزش بومی سازی تجهیزات و قطعات در شرکت های زیرمجموعه و تابعه به ۶۱۷ میلیون دلار رسید که با احتساب بومی سازی در پروژه ها رقم فوق به یک میلیارد دلار رسید.
در این نشست جمشید ملارحمان و امیر خرمی شاد اعضای هیات عامل ایمیدرو به مشکلات قانونی اشاره کردند که مانع تحقق اهداف توسعه ای ایمیدرو است. همچنین سمیه خلوصی مدیر دفتر برنامه ریزی و نظارت استراتژیک ایمیدرو گزارش مبسوط و آماری از کلیه اقدامات انجام شده در حوزه های مختلف ایمیدرو ارایه داد. فرید دهقانی مدیر عامل صندوق بیمه سرمایه گذاری فعالیت های معدنی نیز در زمینه نحوه ارایه کمک های این نهاد پشتیبان معدنکاری بخش خصوصی ارایه کرد.
بخش معدن و صنایع معدنی کشور علاوه بر کمک به استقلال کشور و کاهش محرومیت، در شرایط تحریم نفت، جایگزینی برای درآمدهای ارزی کشور شده است.
ارسال نظر