ابراهیم هزارجریبی در گفتگو با خبرنگار ایراسین اظهار کرد: استانهای مستعد و مناسب برای کشت پنبه عبارتند از فارس، خراسان رضوی، خراسان شمالی، خراسان جنوبی، گلستان و اردبیل که براساس درجه حرارت هر استان معمولا کشت از اوایل فروردین ماه آغاز میشود و اکنون تقریبا کار کشت پایان یافته است.
وی در ادامه افزود: با توجه به اهمیت خودکفایی در تولید این محصول برنامه براین بوده که رشد منفی کشت و تولید پنبه را به سطح افزایشی بازگردانیم که خوشبختانه با طرحهای تدوین شده و پیگیری مسئولان مربوطه اکنون در مدار صعودی قرار گرفتهایم و تقریبا برآورد کردهایم که سالانه ۵ درصد خودکفایی بیشتری نسبت به سال قبل در این محصول داشته باشیم.
مجری طرح پنبه وزارت جهاد کشاورزی درباره میزان پنبه مورد نیاز کشور تصریح کرد: برآوردهایی که انجام شده است سالانه تقریبا به ۱۳۰ هزار تن الیاف نیاز داریم که از این مقدار تقریبا ۵۰ درصد تولید داخلی و مابقی از طریق واردات تامین میشود به عنوان مثال سال گذشته ۶۲ هزار تن واردات با ارزش ۱۳۰ میلیون دلار صورت گرفته و مابقی نیاز بازار از محصولات داخلی تامین شده است.
به گفته وی اگر همین روند افزایشی سطح زیر کشت و تولید را در کشورمان داشته باشیم تا پایان برنامه ششم توسعه تقریبا ۷۰ درصد نیاز بازار از محصولات داخلی تامین خواهد شد و براساس افق ۱۴۰۴ میتوانیم تمامی نیاز پنبه کشور را از تولیدات داخلی تامین کنیم که این اتفاق حجم بالایی در صرفهجویی ارزی برای اقتصاد کشورمان خواهد داشت.
هزارجریبی در پایان به خبرنگار ما گفت: درصورتی که حمایتهای هدفمند و اصولی از این طرح صورت بگیرد بدون تردید میزان خوداتکایی به این محصول سرعت بیشتری گرفت و درنهایت میتوانیم قبل از سال ۱۴۰۴ صددرصد نیاز کشورمان را از مزارع داخلی تامین کنیم.
ارسال نظر