ماشین آلات معدنی

رئیس خانه معدن خراسان رضوی با اشاره به اینکه فرسودگی ماشین آلات معدنی بسیار جدی و بحرانی است، گفت: ماشین آلات بیش از ۷۰ درصد معادن استان فرسوده است.

به گزارش ایراسین به نقل از ایسنا رئیس خانه معدن خراسان رضوی با اشاره به اینکه فرسودگی ماشین آلات معدنی بسیار جدی و بحرانی است، گفت: ماشین آلات بیش از ۷۰ درصد معادن استان فرسوده است.

غلامرضا نازپرور در خصوص فرسودگی ماشین آلات معدنی و تاثیر آن بر تولید معادن خراسان رضوی اظهار کرد: تولید ماشین آلات معدنی در کشور پاسخگوی نیاز معادن کشور نیست. فرسودگی ماشین آلات معدنی بسیار جدی و بحرانی بوده و ماشین آلات بیش از ۷۰ درصد معادن استان که معادن کوچک و متوسط به شمار می‌روند فرسوده است. این ماشین آلات عمر متوسط ۲۵ سال دارند.

وی افزود: کار در معدن استهلاک بالایی داشته و هزینه تعمیر و نگهداری این ماشین آلات بالا است. همچنین قطعات این ماشین آلات به سختی قابل تهیه بوده و درنتیجه این مسائل راندمان تولید را کاهش می‌دهد.

رئیس خانه معدن خراسان رضوی بیان کرد: معادن بزرگ در استان و کشور بیشتر معادن دولتی هستند و سهامداران آن نیز سهامداران دولتی بوده و با ارتباطات خاص خود ماشین آلات را وارد می‌کنند، اما بخش خصوصی به سختی مجوز واردات را می‌گیرد. تغییرات قوانین واردات ماشین آلات معدنی طی ۷ تا ۸ ماه گذشته و ایجاد عوارض گمرکی و... حاکی از این است که واردات ماشین آلات معدنی جدی گرفته نشده است. اگر فکر اساسی نشود و سهولت کار صورت نگیرد حوزه معدن با چالش‌های بزرگتری مواجه خواهد شد.

نازپرور درباره چالش‌های خرید ماشین آلات داخلی ‌عنوان کرد: ظرفیت تولید ماشین آلات داخلی بسیار پایین بوده و برای واردات دستورالعمل‌هایی وجود دارد که مانع از واردات است. برای مثال برای واردات ماشین آلات معدنی عوارض گمرکی باید صفر باشد چه این ماشین آلات نو یا ۱۰ سال کارکرده باشد، البته ماشین آلات بسیار قدیمی هم نباید وارد شود.

وی تصریح کرد: بیش از ۶۰ درصد رکود بخش معدن و تولید به دلیل فرسودگی ماشین آلات معدنی است. تولید ماشین آلات داخلی تنها حدود ۵ درصد نیاز استان را تامین می‌کند. آمارها نشان می‌دهد بیش از ۶۰۰۰ پروانه بهره برداری معدنی در کشور و حدود ۱۰۰۰ پروانه بهره برداری در استان وجود دارد که بخشی از این معادن غیر فعال هستند. همچنین در خراسان رضوی بیش از ۵۰۰ محدوده معدنی فعال موجود است.

رئیس خانه معدن خراسان رضوی ادامه داد: درخراسان رضوی تنها مونتاژکار چند نوع ماشین فعالیت کرده که نیاز یک یا دو درصدی بهره برداران را تامین می‌کنند. در حالیکه ما به تیپ‌ها و رده‌های مختلف ماشین آلات معدنی در استان نیاز داریم. زمان تعمیرات ماشین آلات معدنی بسیاز طولانی است که این مساله افت تولید را ایجاد می‌کند. محدودیتی برای واردات ماشین آلات معدنی نباید باشد و معدنکار با توجه به نیاز خود باید بتواند با عوارض صفر ماشین را واردات کند.

نازپرور تاکید کرد: ‌بخش معدن می‌تواند تحریم‌ها را بی اثر کند. بخش معدن قابل تحریم نیست زیرا ماده اولیه بوده و کشورهای دیگر به دلایل مختلفی نیازمند واردات هستند. وقتی واردات ماشین آلات معدنی افزایش یابد رقابت ایجاد و معدنکاری ارزانتر می‌شود.

وی ادامه داد: باید اجازه داده شود که تیپ‌های مشخص ماشین آلات معدنی در برندهای مشخص وارد شود. این مساله موحب رونق تولید و افزایش راندمان می‌شود.

رئیس خانه معدن خراسان رضوی اظهار کرد: متاسفانه در کمیسیون‌های مجلس افراد متخصص حضور ندارند. برای مثال در کمیسیون معدن فرد متخصص حوزه زمین شناسی و ... حاضر نبوده و در این خصوص باید از تشکل‌های بخش خصوصی بهره برد. بخش خصوصی مشکلات را بیشتر درک کرده و باید از این تشکلها نظرخواهی شود. ‌ دولت باید از نطرات بخش خصوصی استفاده و حتما از تصمیمات آن‌ها بهره ببرد. بخش خصوصی باید در کمیسیون‌ها و در دولت نماینده و حق رای داشته باشد.

وی ادامه داد: کلیه نیازهای موجود در هر جامعه منشاء معدنی دارد. با توجه به اینکه کشور و استان ما در حوزه معدن پتانسیل خوبی دارد، باید از این ظرفیت استفاده شود. زمانی که تولیدات معدنی افزایش پیدا کند رونق تولید ایجاد می‌شود، اما متاسفانه مشاهده می‌شود که در خصوص رونق تولید تنها شعار داده شده و در عمل قوانین اینگونه نیست.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 9 =