به گزارش ایراسین به نقل از ایرنا، سیدستار هاشمی امروز پیش از امضای تفاهمنامه همکاری بین وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و صندوق توسعه ملی با بیان اینکه در دنیای امروز بحث نوآوری و فناوری و آثار مهمی که در زندگی بشر دارد بر کسی پوشیده نیست، خاطرنشان کرد: حوزه فناوری و نوآوری در شئونات مختلف زندگی بشر تأثیر بسزایی دارد و این حوزهها و محورها میتواند شامل حوزه آموزش، سلامت، خدمات، اقتصاد و … باشد.
وی با تاکید بر اهمیت سرمایه گذاری در بخش هوش مصنوعی، ادامه داد: در بحث شاخص جهانی هوش مصنوعی، وضعیت کشور ما در منطقه مطلوب نیست و در حالی در رتبه ۶۰ دنیا قرار گرفته ایم که کشورهایی منطقه مثل عربستان با رتبه ۱۴ و امارات متحده عربی با رتبه ۲۰ شرایط بهتری نسبت به ما دارند.
وزیر ارتباطات اظهار داشت: عربستان و امارات در زیرساخت اقتصاد دیجیتال و هوش مصنوعی، با فاصله، میزان سرمایه گذاری بیشتری نسبت به کشورمان داشتهاند.
وی تصریح کرد: در عربستان میزان سرمایه گذاری در مقوله هوشمندسازی و هوش مصنوعی حدود ۲۰ میلیارد دلار برآورد میشود و این رقم در امارات ۱.۴ میلیارد دلار است، این در حالیست که در کشور ما کمتر از ۵۰ میلیون دلار سرمایه گذاری انجام شده است.
هاشمی با بیان اینکه باید بحث سرمایه گذاری در حوزه فناوری اطلاعات را به صورت ویژه دنبال کنیم تا بتوانیم این شکاف و فاصله را در یک بازه زمانی کوتاه مدت جبران کنیم، گفت: این تفاهمنامه ها میتواند به تحقق شعار سال کمک کند و با توجه به اینکه حوزه ICT در بخشهای مختلف اقتصادی و تولیدی کشور نقش مهمی ایفا میکند، این سرمایه گذاری ها با محوریت بخش خصوصی خواهد بود.
وی ادامهداد: این سرمایه گذاری میتواند در رسیدن به اهداف مد نظر این وزارتخانه در یک بازه زمانی معقول و منطقی مثمر ثمر باشد.
سهم ۱۰ درصدی اقتصاد دیجیتال از درآمد ناخالص ملی در برنامه هفتم پیشرفت
وزیر ارتباطات با اشاره به تکالیف این وزارتخانه در برنامه هفتم پیشرفت، خاطرنشان کرد: دسترسی به سهم ۱۰ درصدی اقتصاد دیجیتال از درآمد ناخالص ملی از جمله وظایف این وزارتخانه در برنامه هفتم توسعه است.
وی با بیان اینکه برای دستیابی به این موضوع روشهای مختلفی وجود دارد، اظهار داشت: سهم اقتصاد دیجیتال در هسته اقتصاد کشور ۴.۹ درصد برآورد میشود، این سهم در عربستان حدود ۱۴ درصد و در امارات ۹.۷ درصد برآورد میشود.
هاشمی با این اینکه اگر بخواهیم مطابق برنامه هفتم توسعه حرکت کنیم نیاز به سرمایه گذاری بین ۲۵ تا ۳۰ میلیارد دلار داریم، تصریح کرد: امکان تحقق این موضوع از مسیر بودجه عمومی دولت مسیر نیست، چراکه سهم اعتبارات حوزه ICT از منابع عمومی کمتر از یک درصد برآورد میشود.
وی افزود: ضروری است که ما با یک نگاه رو به جلو بسترها و زیرساختهای سرمایه گذاری در این حوزه را با مشارکت حداکثری بخش خصوصی فراهم کنیم که این هم یکی از موضوعات مهمی است که بهصورت ویژه در دستور کار وزارت ارتباطات قرار دارد.
وزیر ارتباطات ادامه داد: دو عامل مهم سرمایه گذاری و بهرهوری میتواند رشد اقتصادی هشت درصدی را محقق کند و باور داریم که بهره وری از مسیر استفاده از ظرفیتهای فناوری و فناورانه امکان پذیر است.
وی با اشاره به وضعیت صنایع مختلف کشور و تجربه جهانی، افزود: در حوزه نفت و گاز با استفاده از ظرفیت فناوری میتوانیم بهره وری را به میزان ۱۵ تا ۲۰ درصد افزایش دهیم. مطالعات جهانی نشان میدهد که در حوزه انرژی با استفاده از هوشمندسازی (که ابزار فناوری است)، میتوانیم صرفه جویی و مدیریت مصرف را به میزان ۱۵ تا ۲۵ درصد بهبود ببخشیم.
هاشمی ادامهداد: در حوزههای مختلف مثل شهر هوشمند، با استفاده از ظرفیت فناوری در بهره وری، میتوان آلایندهها را به میزان ۲۰ درصد کاهش داد و بهطور کلی کارکرد فناوری و هوشمندسازی یک کارکرد رو به جلو با نگاه بهره وری با متوسط ۲۰ درصد بهبود است.
وی اضافهکرد: ورود فناوری میتواند در دسترسی و تحقق اهدافی که در برنامه هفتم پیشرفت پیشبینی شده کمک کند و باور ما این است که بدون استفاده از این ظرفیت این مهم به نتیجه نخواهد رسید.
وزیر ارتباطات در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به موضوع ناترازی انرژی در کشور خاطرنشان کرد: این وزارتخانه بهصورت غیرمستقیم متأثر از ناترازی است؛ یعنی با قطعی برق ارائه خدمات از سوی سایتها و مراکز ما دچار مشکل میشود.
وی اظهار داشت: در این زمینه هرچند با یک فاصله زمانی ۳۰ تا ۴۰ دقیقه به واسطههای باتریهایی که وجود دارد، میتوان به ارائه خدمات پرداخت، اما پس از آن دچار مشکل میشویم.
هاشمی با اشاره به پرداخت یارانه مستقیم و غیرمستقیم ۱۲۷ میلیارد دلاری در حوزه انرژی، تصریحکرد: با استفاده از هوشمندسازی میتوانیم با بهره وری به میزان ۱۵ تا ۲۵ درصد، دستکم ۲۵ میلیارد دلار صرفه جویی داشته باشیم.
ارسال نظر