گندم

مجری طرح گندم اعلام کرد: براساس مصوبه کمسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی در تمام استان‌های کشور باید یک تا سه کارخانه تولید آرد کامل راه‌اندازی شود.

به گزارش ایراسین، سهراب سهرابی اظهار کرد: در کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی که در ۲۰ شهریور ۱۴۰۲ مصوب شد، تمام استان‌های کشور در راستای سلامت جامعه باید یک تا سه کارخانه تولید آرد کامل تا پایان سال ۱۴۰۳ راه‌اندازی کنند.

وی ادامه داد: بر اساس این مصوبه، باید تعداد نانوایی‌ها متناسب با تولید آرد کامل در استان‌ها افزایش یابد.

سهرابی اظهار داشت: در مصوبه سال گذشته کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی همچنین استاندارد ۱۰۳ باید با نگاه کاهش سبوس‌گیری گندم و استاندارد آرد کامل انجام شود، که عملیاتی شده است.

وی تاکید کرد: استاندارد ۱۰۳، ملی و اجباری است.

مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی در پاسخ به پرسش خبرنگار ما درباره استان‌های تولید کننده آرد کامل تصریح کرد: به غیر از استان مرکزی، استان‌های قم، خراسان رضوی، خراسان شمالی، اصفهان، گلستان و چهارمحال و بختیاری نهضت احیای نان کامل سبوس‌دار را شروع کرده‌اند.

سهرابی با بیان این که کیفیت گندم در کشور همزمان با افزایش کمی، ارتقا داشته است، گفت: نتیجه ارزیابی‌های بخش کنترل کیفی مرکز پژوهش‌های غلات شرکت بازرگانی دولتی بر روی ۲۲ هزار نمونه گندم تولید کشور، نشان می‌دهد میزان پروتئین گندم‌های ایران ۱۲.۳۸ درصد، میزان گلوتین مرطوب ۲۸.۰۵ درصد و گلوتن ایندکس ۴۰.۷۳ درصد می‌باشد که تقریباً در حد جهانی است.

وی اظهار داشت: در آردهای معمولی که در نان نانوایی‌ها استفاده می‌شود بخشی از سبوس و جوانه گندم خارج می‌شود و از این رو مردم بخش محدودی از سبوس و دانه گندم را در قالب نان مصرف می‌کنند.

مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: آرد کامل به آردی گفته می‌شود که تقریباً تمام اجزای دانه گندم یعنی پوسته، آندوسپرم و جوانه گندم، آسیاب شده و تبدیل به آرد می‌شود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 9 =